Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nicolas chtěl zavraždit dva prodejce: Už 11 let se skrývá před policií

Autor: lm - 
3. prosince 2016
20:02

Už 11 let pátrají policisté po nebezpečném kriminálníkovi, který se v roce 1999 pokusil zavraždit dva obchodníky s auty. Belgičan s řeckými kořeny Nicolas Theodorou si má odpykat 25 let ve vězení a je jedním z nejhledanějších zločinců Evropy, které Europol zařadil do svého adventního kalendáře.

Evropský policejní úřad (Europol) pojal letos adventní kalendář trochu jinak a rozhodl se každý den představit jednoho z nejhledanějších zločinců. V sobotu 3. prosince byl takto představen 45letý Nicolas Theodorou z Belgie.

Theodorou se 15. listopadu 1999 pokusil zavraždit dva obchodníky s auty v belgické obci Hensies. Spolu s komplicem Pascalem Heuchampsem figurovali jako prostředníci ve fiktivním prodeji vozidla Lotus Esprit. Obchodníci Dominique Viste a Guy Lecocq k nim nasedli do auta a chtěli se nechat zavést k prodejci. Na místo toho ale málem přišli o život.

Pachatelé je cestou vážně postřelili a ukradli jim 650 tisíc franků (tehdy přibližně 559 tisíc Kč), které si na koupi vozidla přivezli. Dominique Viste utrpěl dvě střelná poranění v oblasti krku, Guy Lecocq čtyři střelné rány v oblasti hlavy.

Policie zprvu podezřívala pouze Heuchampse, ale ten u soudu vypověděl, že celý plán zosnoval právě Theodorou. 27. října 2005 soud poslal Theodoruoa za pokus o vraždu na 25 let do vězení. Theodorou ale zmizel a ani po 11 letech se ho nepodařilo vypátrat.

Třetí díl adventního kalendáře Europolu najdete ZDE››

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání