Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

V Praze dopadli mezinárodně hledaného zločince, v Česku se schovával 6 let

Hledaného Patrika Š. zadržela policie v Praze.
Hledaného Patrika Š. zadržela policie v Praze.  (Autor: Reprofoto TV Nova)
Autor: ČTK - 
8. března 2016
20:00

Policisté dopadli v centru Prahy mezinárodně hledaného cizince Patrika S. podezřelého z násilných zločinů. Byl na seznamu nejhledanějších zločinců Evropy, na Slovensku mu hrozí 23 let vězení. V Česku se schovával šest let a pracoval v bezpečnostní agentuře. Kromě toho ale také prodával drogy, oznámil dnes na webu policie mluvčí policejního prezidia David Schön.

Čeští policejní specialisté na cílené pátrání dopadli pětatřicetiletého muže koncem minulého týdne. „Nebezpečný pachatel násilné trestné činnosti se na území Česka zdržoval pravděpodobně od roku 2010. Teprve v září loňského roku na něj byl slovenským soudem vydán evropský zatýkací rozkaz a byl zveřejněn na stránkách nejhledanějších osob Evropy,“ doplnil Schön.

Mluvčí nechtěl uvést podrobnosti o zločinech, kvůli kterým byl na muže vydán zatykač. Na webovém seznamu nejhledanějších evropských zločinců je uvedena bez dalších podrobností informace o dopadení pětatřicetiletého muže, podezřelého z vydírání a vymahačství a účasti na organizovaném zločinu.

V Česku pracoval mezinárodně hledaný muž paradoxně v bezpečnostní agentuře. „Během mnohaletého skrývání používal zdařilé padělky osobních dokladů,“ uvedl policejní mluvčí. Kromě formálního zaměstnání si podle něj muž přivydělával prodejem drog. „Při zadržení u sebe měl 40 balíčků drogy,“ sdělil Schön. Dopadený bude v nejbližších týdnech předán slovenským úřadům.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání