Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zběsilá honička v Praze: Zfetovaný řidič ujížděl policii, málem zabil chodce

Autor: lm, mal - 
3. ledna 2016
12:47

Pražští policisté za sebou mají pořádně adrenalinové ráno. Po Proseku totiž honili zdrogovaného řidiče, který jim začal unikat poté, co ho chtěli legitimovat při kontrole. Nechybělo mnoho a jeho zběsilá jízda mohla skončit tragédií.

Jako šílenec si počínal řidič stříbrného peugeotu, kterého zastavili policisté při silniční kontrole. Řidič hlídce přeložil doklady jiné osoby a když na to policisté přišli, tak sešlápl plyn a začal ujíždět. Jeden z policistů se ještě snažil řidiče vytáhnout z vozidla, ale neúspěšně

Během pětiminutové honičky řidič málem přejel chodce na chodníku, ale ani to ho nezastavilo a poté najel na most pro pěší přes říčku Rokytku a vjel do podchodu. Jeho jízdu zastavila až dopravní značka, do které čelně narazil. V autě přitom celou dobu seděla žena a pes. Řidič jen zázrakem během své zběsilé jízdy nikoho nezabil.

Video Zběsilá honička skončila nehodou - Policie ČR
Video se připravuje ...

"Policisté následně zjistili, že osmadvacetiletý řidič seděl za volantem i přesto, že měl vysloven platný zákaz řízení. Provedená orientační zkouška u něj prokázala přítomnost pervitinu a navíc na něj byl vydán příkaz k zatčení, jelikož nenastoupil výkon trestu odnětí svobody za drogovou kriminalitu," uvedla na webu policejní mluvčí Iva Martínková. Po zběsilé honičce mu navíc hrozí i stíhání kvůli ublížení na zdraví z nedbalosti. Jeho spolujezdkyně totiž skončila v nemocnici.

Mluvčí na webu také uvedla, že šlo o recidivistu, který byl již v minulosti desetkrát soudně trestán za majetkové delikty.

Video Nehoda v Praze: Zfetovaný řidič ujížděl policii - David Malík
Video se připravuje ...

miroslav57 ( 3. ledna 2016 18:02 )

policajtům sebrali zbraně? jak takovej gaunér nezastaví okamžitě zastřelit nebo on abije vás.

pavel215-evzen-02 ( 3. ledna 2016 13:42 )

Škoda, že se to hovado nezabilo.

a-z- ( 3. ledna 2016 13:33 )

No, nejdřív musí sehnat novou káru.

bizon_pepa ( 3. ledna 2016 13:19 )

Kde píšou kolik mu bylo? Vždyť to mohl být klidně padesátník, tvůj souputník.

moiaza ( 3. ledna 2016 13:07 )

 Nechte si Havlovou mládež klidně hrát. My jsme měli koníčky, autička, pannenky a oni zas mají tvrdé, měkké drogy, mariánků a jiné hračky. každá mládež má své dětství. Husákovy děti neudžel doma. Pořád někde běhaly venku. Havlovy děti nedostanete ven. Pořád počítače, tablety, heroin a jiné slasti mládí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání