Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pražský zloděj jí ukradl kabelku i s platební kartou a vyrazil na nákupy

Pražský zloděj jí ukradl kabelku i s platební kartou a vyrazil na nákupy.
Pražský zloděj jí ukradl kabelku i s platební kartou a vyrazil na nákupy.  (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
1. ledna 2016
17:25

Od konce listopadu pražská policie pátrá po zloději, který starší ženě v metru na Zličíně ukradl kabelku. Spolu s ní se zmocnil i platební karty, kterou využil k bezkontaktním platbám za potraviny, cigarety a i módní doplněk. Nepoznáváte muže na videu?

Policisté po zloději pátrají od 22. listopadu. "Neznámý pachatel si podle všeho svou oběť vytipovat již v metru. Když pak oba dorazili na konečnou stanici Zličín, sledoval ženu až ke schodišti u východu z metra, kde využil toho, že si poškozená vyndávala věci z kabelky, a tudíž ji nedržela až tolik pevně," uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková.

V nestřežené chvíli pak zloděj ženě kabelku vytrhl a utíkal, co to šlo. Osmašedesátiletá žena se ho snažila chytit, ale nepodařilo se jí to. Mladý muž pak s lupem zamířil do nedalekého nákupního centra.

"Nejprve nakoupil potraviny, následně zašel do trafiky pro cigarety a nakonec si v jednom z obchodů zakoupil ještě opasek do kalhot. Za všechno samozřejmě zaplatil odcizenou platební kartou poškozené, k čemuž využil bezkontaktní platby," dodala mluvčí.

Jenže krádež i nákup cigaret zachytily bezpečnostní kamery, a policie tak má podobiznu zloděje. Pokud muže na videu poznáváte, kontaktujte policii na lince 158.

Video  Pražský zloděj jí ukradl kabelku i s platební kartou a vyrazil na nákupy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

asijo ( 2. ledna 2016 05:09 )

Nic nového pod slunce,pražáci jsou známí zlodějnou,jinak by se neuživili.

1pravda1 ( 1. ledna 2016 23:56 )

Kdyby karta nebyla bezkontaktní, tak by s ní nemohl krást. Ale bankéři si mysleli, že se lidem nechce zadávat pin do určité částky.

rumungro ( 1. ledna 2016 19:28 )

Né ručičky,nožičky.

ellenic ( 1. ledna 2016 18:43 )

Už aby toho šmejda chytli , krást a utrácet, na to je užije. Věřím, že ho lidé poznají a poputuje tam kam patří, kripl jeden . Usekávat ruce a žádný nárok na invaliditu, potom už snad přestanou hajzlové zpola inteligentní .

policejninegramot ( 1. ledna 2016 17:53 )

 Místní oddělení Policie Stodůlky jsou přeborníci v odhalování domácícho násilí. V tom jsou nejlepší v republice. Aby ne. Stačí dřepět v kanclu, semtam výjezd a vyhnání nějakého chlapa z bytu. Pochůzková činnost už je na Stodůlkách od policie slabší. Fízla (ani městského) na Stodůlkách nepotkáte jak je den a noc dlouhý.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání