Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Majitel domu v Praze nachytal zloděje: V šarvátce ho zabil!

Autor: ljš, sch - 
4. června 2015
10:22

Chtěl chránit svůj majetek a vyhnat zloděje ze svého pozemku v pražských Kobylisích. Došlo mezi nimi ale ke konfliktu, během něhož Miroslav J. zloděje bodl, a ten na následky zranění zemřel.

K neštěstí došlo ve čtvrtek kolem čtvrté hodiny ranní v ulici u Školské zahrady v Praze. Miroslav J., který byl už několikrát okraden, spatřil na svém pozemku neznámého muže, kterého považoval za zloděje. „Nezvaného hosta šel tedy zkontrolovat a došlo mezi nimi k šarvátce. Během ní osoba, která na pozemek vnikla, utrpěla zranění, kterým následně podlehla,“ potvrdil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Podle serveru Tíseň.tv údajného zloděje bodl v sebeobraně nožem do hrudníku zřejmě už mimo pozemek.

Policie případ intenzivně vyšetřuje. „Pracujeme na celé řadě různých verzí od například zabití z nedbalosti po nutnou obranu,“ dodal Hulan. Majitel domu strávil u výslechu několik hodin. Zpátky do svého domu se vrátil až krátce po poledni. Případ odmítl ale jakkoli komentovat. „Nic vám k tomu neřeknu, všechno se to vyšetřuje,“ řekl novinářům.

Všichni sousedé, se kterými Blesk.cz mluvil, se muže zastali. Podle nich není v jejich čtvrti bezpečno a jednali by stejně. Miroslav J. je podle nich klidný, mírný člověk, který by úmyslně nikomu neublížil, a věří proto, že se zloději jen bránil.

K podobnému případu došlo v dubnu roku 2012 v Chotěbuzi na Karvinsku, kde Jaromír Šebesta zastřelil na svém pozemku kuší Roma Martina Hospodiho. Soudu tvrdil, že se jednalo o nešťastnou náhodu, ten mu ale neuvěřil a poslal ho na 10 let za mříže.

Jirka1313 ( 4. června 2015 23:12 )

Ale houby. Musíte být přesný. ODS dělala, že chce zrušit, či omezit výkupny. A neudělala to. Proč? Jejich většina v parlamentu byla největší od r. 1989. A teď před jakoukoliv restrikcí výkupny chrání, s tím že brání podnikatele.

agent ( 4. června 2015 20:56 )

tgbb. ( 4. června 2015 20:15 )

Vládnoucí ČSSD chrání zloděje. ODS chtěla zrušit výkupny kradených kovů, socanská pakáž se ale postavila proti. Takže výkupny kradených materiálů pod ochranou ČSSD jedou dál.

taktone ( 4. června 2015 18:13 )

Měl zkurwysyna i zahrabat

bizon_pepa ( 4. června 2015 17:59 )

V Texasu. Např.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání