Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Falešný policista z Prahy „kolegům“ tykal a chtěl po nich doprovod

Na videu je vidět, jak řidič vystrkuje z okénka ruku s průkazem.
 (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
4. ledna 2016
16:01

Bizarní případ řeší pražští policisté. Řidiče zastavovali kvůli opakovanému vjezdu do zákazu, nakonec se z něj vyklubal ale pěkný výtečník – muž tvrdil, že je kriminalista, a oháněl se průkazem. „Kolegům“ tykal a požadoval po nich policejní doprovod do centra.

Policisté si na pražském Smíchově všimli vozidla, které několikrát vjelo do zákazu vjezdu. Zastavili ho a chtěli s řidičem řešit přestupky. „Když pak ale policisté dávali pokyn k zastavení, řidič superbu z okénka pouze vystrčil ruku s koženým pouzdrem, ve kterém byl jakýsi odznak, a ve své jízdě nadále pokračoval,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková.

2548681:gallery:true:true

Policisté se ale nenechali odbýt a muže nakonec zastavili. „Během kontroly policistům okamžitě předložil služební odznak služby kriminální policie a vyšetřování. Mimo to se k policistům choval, mírně řečeno, důvěrně a po celou dobu jim tvrdil, že je kolega z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Kromě tykání se navíc neostýchal policisty požádat, zda by ho přednostně nedoprovodili z centra Prahy, kde byla zhoršená dopravní situace,“ dodala mluvčí.

Policisty ale řidičovo zvláštní chování přesvědčilo, že jejich kolegou pravděpodobně nebude. Po lustraci v evidenci policie se tato domněnka ukázala jako správná. Čtyřicetiletý řidič byl obviněn z přestupku proti pořádku ve státní správě vyskytující se na více úsecích státní správy.

A co se týká jeho průkazu s odznakem – ten byl po zkoumání odhalen jako pravý. Jeho původní majitel ho již dříve hlásil jako odcizený.

Jacktheripper ( 8. září 2016 11:16 )

Vcera sem potkala Karla Klafundu...a on mi ta svine sahnul na kundu!!!Tri sestry.

pavel215_klafunda ( 4. ledna 2016 17:08 )

No, ty jsi toho důkazem, debile!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání