Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhadná smrt v libereckém bazénu: Chlapce našli za bezpečnostní síťkou. Jak se tam dostal?

Autor: ČTK, ljš, ryc - 
4. září 2016
13:09

Obrovská tragédie, kterou obestírá záhada. Liberecká policie vyšetřuje úmrtí čtrnáctiletého chlapce, jehož tělo bylo v sobotu večer nalezeno v odtokovém potrubí plaveckého bazénu.

Na policii se v sobotu ve 21 hodin obrátil otec dítěte. Chlapec odešel odpoledne do plaveckého areálu a nevrátil se. Rodina společně s plavčíky ho nemohla najít.

„Policisté následně s plavčíky provedli důkladnou prohlídku celého areálu plaveckého bazénu, při které tělo nezletilého chlapce nalezli v odtokovém potrubí bazénu zvaného divoká řeka. Přivolaný lékař bohužel na místě konstatoval chlapcovu smrt,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Podle serveru iDnes.cz bylo ale tělo nalezeno za bezpečnostní nerezovou síťkou, která odtokové potrubí od divoké řeky odděluje. Pro všechny je zatím záhadou, jak se za něj mohl chlapec dostat. Pracovníci bazénu jsou z tragédie otřesení. „Jsme z toho všichni nesmírně otřesení. Za dvaadvacet let, co jsem tady, k takové tragédii nedošlo,“ uvedl ředitel Jan Švec.

Jak chlapec zemřel, má objasnit nařízená soudní pitva. Případ vyšetřují kriminalisté. Další informace nebude policie s ohledem na věk dítěte a pozůstalé sdělovat.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání