Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Proč skočila matka s autistou pod vlak? V ústavu ho nechtěli, tvrdí její kamarádka

Autor: ljš - 
3. září 2016
14:18

Dvacet let se o něj trpělivě starala a bojovala s jeho postižením, nakonec byla ale pro pětačtyřicetiletou maminku z Chomutova péče o dvacetiletého autistického syna nad její síly. Rozhodla se ukončit svůj život a chlapce vzít s sebou. Podle její kamarádky došlo k tragédii poté, co se o autistu odmítli postarat v ústavu.

K tragédii došlo na jednom z chomutovských vlakových přejezdů už minulou středu večer. Až nyní se ale ukázalo, jak pohnutý příběh se za úmrtím dvou lidí, které zde smetl nákladní vlak, skrývá.

„Jde o naprosto šílený případ. Syn autista byl umístěn ve stacionáři, kde na nátlak Evropské unie a paní Rowlingové, autorky Harryho Pottera, museli zrušit ochranná lůžka se sítěmi pro agresivní jedince. Protože mladík byl nezvladatelný a agresivní, prostě jí ho vrátili domů s tím, že se o něj musí nějak postarat sama,“ vysvětlila regionálnímu týdeníku Nástup kamarádka sebevražedkyně.

Žena podle ní měla zdravotnické vzdělání, přesto byla péče o syna nad její síly. „Pracovala v chomutovské nemocnici jako zdravotní sestra. Chtěla dát výpověď, aby situaci nějak vyřešila, ale nakonec si spočítala, že řešení pro ni neexistuje,“ dodala žena.

Zoufalá maminka před tím, než s postiženým synem pod vlak skočila, napsala dopis na rozloučenou. „Končil ve smyslu: ‚Bez nás ti bude líp. Máma‘,“ řekl zdroj týdeníku.

Máte informace o tomto tragickém případu nebo jste v podobné situaci, jaká zoufalou maminku trápila? Napište nám na tip@blesk.cz nebo volejte na 724 014 586.



krtek. ( 5. září 2016 15:48 )

Ale kdepak, poslat nevyplacene Rowlingovy

nicol30 ( 3. září 2016 21:55 )

jo ono si to postižené dítě uvědomuje co dělá

nicol30 ( 3. září 2016 21:52 )

asi skočil pod vlak ověřené to není zda schválně nebo náhodou, ale stalo se to skoro přesně na rok po smrti otce (ten u moře nečekaně na infarkt 37 let) ona byla s dětmi u bazenu a on šel neco vybavit na recepci a už se nevrátil

kiwi65 ( 3. září 2016 19:00 )

 Smutný.Hlavně v tom směru že na uprchlíky se miliardy vždycky najdou.Je mi upřímně líto lidí co tady píšou komentáře typu,kdy par.ch.antovi atd.Stačí když se má člověk postarat o svý starý rodiče a rázem uvidí jak to v tomhle státě funguje.A narodit se postižený děcko může komukoli.Jak by to asi řešili autoři komentářů,kdyby to zažili na vlastní kůži???

ejvm1712 ( 3. září 2016 17:30 )

Měla špatnou barvu kůže. Bejt to černý držky mají vystaráno do smrti. Tak či tam je to hrozná tragédie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání