Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie na Frýdecko-Místecku: Při nehodě zemřela malá holčička (†9)

Autor: ČTK, lm - 
6. srpna 2016
19:35

Devítiletá dívka dnes zemřela při srážce dvou osobních aut u Mostů u Jablunkova na Frýdecko-Místecku. Další dítě a dva dospělí byli při nehodě zraněni. ČTK to oznámila policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Čtyřiatřicetiletý řidič vozu Audi podle ní jel ve směru na Slovensko. Dostal smyk, narazil do svodidel a pak přejel do protisměru, kde se srazil s autem Škoda, v němž jela čtyřiašedesátiletá řidička se dvěma dětmi.

„Následek nehody je tragický, devítileté děvčátko zraněním podlehlo, dvanáctiletý chlapec i řidička byli zraněni a z místa transportováni do nemocnic,“ uvedla Holčáková. Zraněn byl i řidič vozu Audi.

Nehoda se stala po 12:00, silnice I/11, která je hlavním tahem na Slovensko, byla několik hodin uzavřena a policie dopravu odkláněla vedlejšími trasami.

Dva lidi vyprošťovali z aut hasiči. Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že ve chvíli, kdy záchranáři dojeli na místo, už devítiletá dívka nejevila známky života a veškeré pokusy o její oživení byly neúspěšné. Čtyřiašedesátiletá žena utrpěla zranění trupu a končetin, která ji ohrožovala na životě. Zdravotníci jí poskytli první pomoc, uvedli ji do umělého spánku a letecky transportovali do nemocnice v Ostravě.

„Dvanáctiletý chlapec byl při vědomí, s poraněním hrudníku jej týmy zdravotnické záchranné služby uložily do vakuové matrace a po ošetření přepravily do třinecké nemocnice,“ uvedl Humpl. V nemocnici v Třinci skončil i řidič druhého vozu, který utrpěl středně těžké poranění nohy a hrudníku.

Holčáková uvedla, že podle dechové zkoušky řidič vozu Audi před jízdou nepil alkohol. Policie nehodu vyšetřuje jako usmrcení z nedbalosti. Při dopravních nehodách nebo v souvislosti s nimi letos v Moravskoslezském kraji zemřelo 30 lidí.

holis ( 9. srpna 2016 10:09 )

Ano byla to babička, ale bohužel svým zraněním v nemocnici podléhla. .

clarabella ( 6. srpna 2016 23:20 )

 A řidička (podle uváděného věku pravděpodobně babička dětí) si bude do smrti vyčítat, že tam tim místem zrovna jela, ze nevyjela driv/pozdeji. Do smrti se bude obviňovat, že "kdyby", tak se to nemuselo stát. Vinikovi doživotně odebrat řidičák. At to bylo jakkoliv, tak svojí jízdou zabil člověka/dítě.

maq7 ( 6. srpna 2016 21:09 )

Opět smrt v autě, které nehodu nezavinilo (respektive jeho řidič)!!!!!!! Je mi to tak strašně líto

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání