Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Série smrtelných nehod na D1. Část dálnice zavřeli, policie radí nevyjíždět

Autor: ČTK, pet, kal - 
18. prosince 2016
13:30

Dopravu ve středních Čechách v neděli ráno zkomplikovala ledovka. Stalo se několik nehod, které si vyžádaly dvě oběti, další lidé utrpěli zranění. Nejhorší situace byla na dálnici D1, u Mirošovic na 21,5. kilometru ve směru na Brno se srazilo 17 aut a zemřela tu jedna žena. Řidiče kamionu zabilo pak auto při nehodě na 39. kilometru u Českého Šternberku ve směru na Prahu. Úsek mezi 15. a 30. kilometrem D1 ve směru na Brno policie uzavřela a provoz tu obnovila až po 13. hodině, doprava stála osm hodin.

Na dálnici D1 na 21,5. kilometru ve směru na Brno u Mirošovic se v neděli před pátou hodinou ranní stala hromadná nehoda sedmnácti aut. Vyžádala si jeden život a několik zraněných.

Podle mluvčího hasičů Jaroslava Gabriela na místě zasahoval vrtulník záchranné služby, povolán byl i evakuační autobus. „Autobus využívají lidé, kteří čekají na policejní výslech, nebo lidé, kteří z nějakého důvodu nemohou pokračovat v cestě,“ řekl Gabriel.

Ženu nezachránila ani resuscitace

Mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová řekla, že záchranáři převáželi do nemocnic dva lehce zraněné. „Po ošetření našimi záchranáři na místě jsme do nemocnice převáželi jednu osobu se zraněním nohy a jednu osobu s podezřením na otřes mozku,“ uvedla. Jedna žena na místě zemřela. „Prováděli jsme resuscitaci, i přes veškerou snahu záchranářů žena svým zraněním na místě podlehla,“ dodala mluvčí.

Podle mluvčího hasičů Gabriela se ale z místa nehody do nemocnic přepravovali tři zranění, jeden z nich vrtulníkem. Další zraněný byl ošetřen na místě. Podle mluvčího je na dálnici ledovka, která je pravděpodobnou příčinou nehody.

To potvrdil kolem 9. ráno i fotograf Blesku přímo z místa. „Je tu ledovka jako ďas. Policista stojí u sjezdu na Všechromy a odklání dopravu,“ uvedl.

Podívejte se na místo nehody ze země i z dronu:

Video  Hromadná nehoda na D1 u Mirošovic 
Video se připravuje ...

V blízkém okolí se staly další dvě nehody. Na 19,5. kilometru ve směru na Brno se podle dopravního webu srazila dvě osobní auta s nákladním, tato nehoda se obešla bez zranění.

Na sjezdu z dálnice D1 na Mirošovice se také stala nehoda dvou osobních vozů s kamionem, podle informací policie byl na místě minimálně jeden zraněný.

Řidič kamionu zemřel při zajišťování místa nehody

Další smrtelná nehoda na D1 se stala ve směru na Prahu u Českého Šternberka na 39. kilometru. Srazily se tam osobní auto, dodávka a nákladní vůz. Řidiče kamionu, který označoval místo nehody, srazilo projíždějící auto. Svým zraněním na místě podlehl.

Nehoda uzavřela na osm hodin i dálnici D4 na 24. kilometru ve směru na Prahu, kde těžký nákladní automobil narazil do svodidel. Dálnice i objízdné trasy jsou podle dopravních informací namrzlé, provoz tu obnovili po 13. hodině. Řidič kamionu vyvázl podle Johnové bez zranění.

Řada drobnějších nehod, povětšinou bez zranění, se stala i na dalších úsecích dálnice D1 a na okresních silnicích, především na objízdných trasách. Jejich počet Johnová zatím nedokázala upřesnit.

„Žádáme řidiče, aby kvůli ledovce vůbec nevyjížděli. Pokud je to bezpodmínečně nutné, musí dbát maximální opatrnosti, silnice v regionu jsou opravdu celé pokryté ledem,“ řekla policejní mluvčí.

Bouraly tři autobusy a v terénu je 144 sypačů

Dopravu ve Středočeském kraji ráno zkomplikovala ledovka, a to především na Benešovsku, Berounsku a jihu okresu Praha-východ. V terénu je všech 144 sypačů krajské správy silnic. Od rána zemřeli při nehodách dva lidé, hlášené už byly tři nehody autobusů, všechny se obešly bez zranění.

 

vosavopruz ( 18. prosince 2016 18:11 )

já nejsem na chlapy,to jsou kecy Příště se do mě nenávažej a bude to v cajku.

naidka ( 18. prosince 2016 18:06 )

Asi na to stejné, na co ty balíš chlapy a zas neblbni.

vosavopruz ( 18. prosince 2016 17:42 )

A na co balíš ty ženské?

naidka ( 18. prosince 2016 17:30 )

Ty bys jim to radši sežral . Pojídám rumové kuličky a dala jsem tam tolik rumu, že bych nadýchala.

naidkavopruz ( 18. prosince 2016 17:13 )

blbost,ty jsou rádi,že maj něco do zobáčku,já nejsem travič

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání