Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Promyšlená taktika: Advokátka odhalila, jak dostala sestru z Rumburku na svobodu

Autor: ljš - 
2. srpna 2016
19:00

Hrozilo jí doživotí, nakonec ale krajský i vrchní soud zdravotní sestru Věru M. osvobodily. Obžaloba podle nich nenašla pro svá tvrzení dostatek důkazů. Ženě ale na svobodu pomohla také rafinovaná taktika její advokátky Ivy Jónové.

Litoměřická právnička stála po boku Věry M. od samého počátku případu. Obžalovaná si ji ale nevybrala sama. „Bylo to v srpnu 2014, zvedla jsem telefon a ozvala se kriminální policie, která uvedla, že jsem na řadě v pořadníku advokátů ex offo a zda mi může přidělit případ. Odpověděla jsem, že do hodiny mohu dorazit do Rumburku. Policista se mě ještě ptal, zda mi nevadí, že je to vražda. Řekla jsem, že nevadí, že právě na jiném případu vraždy pracuji,“ řekla v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes Jónová.

Prozradila také tajemství své taktiky. „V podstatě jsme se dohodly na tom, že věc je velmi závažná a že pro ni bude lepší, když si nechá svou podrobnou výpověď až před soud. Nechtěly jsme, aby naše argumenty znala obžaloba, mohla se na ně připravit a snažit se nám je vyvracet,“ vysvětlila.

Součástí taktiky pak byla i proměna celkového projevu obžalované. Místo špatně upravené, upjatě působící ženy před soud později předstoupila sebejistá a elegantní dáma. „Součástí taktiky obhajoby je vždy podpora zdravého sebevědomí klienta a odpovídajícího přístupu k celé věci,“ potvrdila obhájkyně.

Osvobozující rozsudek nad Věrou M. je pravomocný. Žena se zatím nevyjádřila, zda bude za vazbu od státu žádat odškodnění. Může žádat náhradu škody i nemajetkové újmy, dále i uhrazení nákladů právního zastoupení. Podle judikatury Nejvyššího soudu by se satisfakce za nemajetkovou újmu měla pohybovat v rozmezí 500 až 1500 korun za každý den vazby.

praha1 ( 7. března 2017 07:26 )

V medicíně komplikace vznikají. Na západě se tomu předchází např. tak, že kalium se nepřidává do infuzí, ale se nakupujou hotové sety s různými dávkami kalia a do se již nic nepřidává. ¨Taky pak určité léky,jako např.kalium, léky ovlyv'nující srdeční akci atd jde přes perfuzor za čas. Tím se znižuje riziko možných komplikací. Jenom že v čechách se velmi často ohýbají medicínské guideliny nebo vůbec nejsou a lege artis se pak vysvětluje ne podle toho, co obhajujete ale koho obhajujete.

praha1 ( 7. března 2017 07:21 )

Běžně se v Čechách hrají sprosté hry "jak bych koho obvinil a poškodil nebo zničil " . Nejčastější jsou u podnikatelů. Obviněného to stojí velké peníze, aby očistil své jméno, má zničenou karieru,atd.Někteří soudní znalci mají daleko od profesionálů, charakter, nestrannost a objektivita jim nic neříká. Přeji této paní velkou finanční satisfakci.

londynskypes ( 16. ledna 2017 20:40 )

další vrazedna bestie

Jan_Marek ( 14. října 2016 20:56 )

Bylo jich ještě víc, těch "očekávaných" úmrtí, za její služby. Ale na tom přece není nic divného, nebo snad ano?

sores ( 3. srpna 2016 11:35 )

 A kdo tedy vlastně ty lidí v nemocnici zabil když ne ta zdrav.sestra Věra ????????? Ví to někdo z vás????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání