Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zdravotní sestra Věra půjde opět před soud. Zabít měla šest lidí, ale uznali ji nevinnou

Autor: ČTK - 
2. července 2016
16:05

Pražský vrchní soud 26. července projedná odvolání v případu zdravotní sestry Věry M., kterou obžaloba viní z vraždy šesti pacientů nemocnice v Rumburku. Vyplývá to z justiční databáze. Ústecký krajský soud letos v lednu ženu zprostil obžaloby. S rozsudkem nesouhlasil státní zástupce, který pro zdravotní sestru požadoval nejpřísnější možný trest – doživotí.

Při odvolacím řízení bude navrhovat zpracování dalšího revizního posudku, který by měl objasnit příčinu úmrtí pacientů. Věra M. podle obžaloby zabíjela pacienty jednotky intenzivní péče draslíkem, aby si ulehčila práci.

Podle soudu se však nenašel žádný přímý důkaz nebo svědek, který by ji usvědčil. Zprošťující rozsudek soud vynesl na základě znaleckých posudků, o kterých se bude jednat i před odvolacím soudem.

Se závěry, že Marešová zabíjela draslíkem, přišli znalci obžaloby Jiří Závodský a Radek Matlach. Jejich názor nejprve odmítl znalec obhajoby Zdeněk Šňupárek z ústavu Ústřední vojenské nemocnice v Praze, později i zpracovatelé revizního posudku z Fakultní nemocnice v Olomouci.

Tito znalci navíc kritizovali práci i závěry Závodského a Matlacha. Tvrdili například, že špatně provedli pitvu. Soud tak zdravotní sestru osvobodil, protože se neprokázalo, že se staly skutky popsané v obžalobě.

Soud následně zahájil s Matlachem a Závodským správní řízení, ve kterém lékařům hrozí vysoká pokuta, nebo i vyškrtnutí ze seznamu znalců. S konečným rozhodnutím chce počkat na výsledek odvolacího jednání.

vitalika ( 2. července 2016 18:41 )

 Se člověk musí smát kolik je tu právníků a soudců a hlavně kolik lidi u toho bylo a všechno to piskalo

Ruudazvostravy ( 2. července 2016 18:03 )

Tak to má Vjeruška po pý*čy.To abi sy pořýdila do krimu samop*rc,gdyš ten flastr bude uš na fut.

mrd.vola ( 2. července 2016 17:09 )

zabásnout a na hodně dlouho by měli doktora, ten je vinen a odpovědný za práci sester, pořád chtěj přidat ale práce na oddělení jim nevoní, kdyby paní zabila jednu nebo dvě, tak dobrá, ale šest lidí, to je hovadina, běžte se soudem do p.rdele!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání