Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zdravotní sestra z Rumburku chce po státu 4 miliony korun! Ve vazbě byla přes rok

Autor: lm - 
16. ledna 2017
18:37

Čtyři miliony korun žádá po státu jako odškodné zdravotní sestra Věra M., která byla loni v červenci zproštěna obžaloby z vraždy šesti pacientů, kterým měla podle státního zástupce píchnout draslík. Obhájkyně Iva Jónová pro MF DNES uvedla, že se Věra M. dožaduje peněz za vazbu a újmu na zdraví a ztížené společenské uplatnění.

Kauza podezřelých úmrtí pacientů v rumburské nemocnici se rozhořela před více než dvěma lety. Zdravotní sestra Věra M. tehdy skončila v poutech a byla obžalována z šesti vražd. Podle obžaloby měla pacientům vpíchnout do krve draslík, který způsobil srdeční zástavu. Hrozilo jí až doživotí, soudce ovšem v případu viděl jasnou důkazní nouzi a zdravotní sestru obžaloby zprostil.

Zdravotní sestra Věra M. se nyní po státu dožaduje odškodnění. Za více než 400 dní, které musela strávit ve vazbě, chce 650 tisíc korun. Za újmu na zdraví a ztížené společenské uplatnění pak další dva miliony korun. Na tuto částku si Věra M. nechala zpracovat znalecký posudek. 

Zbytek z celkem požadovaných 4 milionů korun pak tvoří náklady soudního řízení, ušlá nemocenská či proplacené penále za nesplácení úvěrů. MF DNES to řekla obhájkyně Iva Jónová.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání