Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Veganští rodiče málem utýrali syna: Miminko trpělo vážnou podvýživou

Italské úřady odebraly veganským rodičům podvyživeného syna. (Ilustrační snímek)
Italské úřady odebraly veganským rodičům podvyživeného syna. (Ilustrační snímek)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, lm - 
11. července 2016
09:27

Kvůli přesvědčení málem vyhladověli syna k smrti! Vážně podvyživeného a v růstu zakrnělého čtrnáctiměsíčního syna odebraly italské úřady rodičům v Miláně, kteří se odmítli vzdát striktně veganské stravy. Informoval o tom dnes list The Times.

Chlapec vážil jen pět kilogramů, což odpovídá zhruba tříměsíčnímu dítěti. Jako první na jeho zdravotní stav upozornili prarodiče, kteří ho vzali do nemocnice na prohlídku. Tam lékaři zjistili, že hladina vápníku v jeho těle je „na hraně přežití“.

Jde už o čtvrtý případ za posledních 18 měsíců, kdy bylo dítě odebráno z péče rodičů prosazujících striktní veganskou stravu. Minulý měsíc skončila na jednotce intenzivní péče v Janově dvouletá holčička, která rovněž trpěla vážnou podvýživou.

Italští lékaři v této souvislosti uvedli, že alternativní strava sama o sobě problém nepředstavuje - ale rodiče musí zajistit, aby jejich dítě od narození dostávalo potřebné dávky živin, včetně vápníku či železa.

Janula83 ( 4. března 2017 13:19 )

Podle me i me mamky je nejlepsi pokud je clovek vsezravec a to s mirou. Jak se rika, vsecho moc skodi a to plati i v jidle. Extremy nikdy nikam nevedou. Chudak dite.A muzou za to vyzivovi experti kteri do nas cpou zdravou stravu horem dolem a zapomnelo na zdravy selsky rozum.

kochanski ( 18. října 2016 20:19 )

Světoví odborníci na výživu se shodují v tom, že správně sestavená veganská strava je vhodná pro všechna životní období člověka, včetně těhotenství, kojení, dětství, dospívání a stáří. Odkazy na tyto instituce a jejich tvrzení najdete v tomto odkazu bit.ly/instituce-vegan

kochanski ( 18. října 2016 20:16 )

Častým nešvarem médií je, že pod nálepku veganství zahrnují libovolnou restriktivní dietu: Jako vegana označí třeba i někoho, kdo nejí vůbec nic, protože maso, mléko a vejce přece nekonzumuje. Odsuzovat rostlinnou stravu kvůli tomu, že takový člověk bude mít zdravotní problémy, ale dává podobný smysl, jako kvůli tomu odsuzovat stravu neveganskou, která rovněž může nabývat všelijakých nezdravých podob. Více info: http://veganskaspolecnost.cz/stanovisko-cvs-k-pripadu-tyraneho-ditete-v-pensylvanii/

1pravda1 ( 17. srpna 2016 16:18 )

Mléko, vajíčka, sýry atd. nejsou mrtvoly, ale ani to oni těm dětem ve vývinu nedají!!! Vegani vypatlaní. Ve výměně manželek byla jedna taková, co chtěla miminko a s lesklýma očima vyprávěla jak by si ho vykrmila zrním.... prý není nad makrobiotiku pro změnu, její dvě starší děti podvyživené, šedá pleť, bez trošky úsměvu a energie, a ještě to dlabali dřevěnou lžící, to zase otec vymyslel.

1pravda1 ( 17. srpna 2016 16:14 )

Dítě potřebuje mléko od narození, ovšem některé trubky a deme-nti by nedali dítěti ani mateřské mléko proč? - protože je živočišného původu. Že se někteří lidé nenarodili jako rostliny a byl byl klid. Sami mají maso na těle, žaludek je z čeho? No z trávy a soji asi ne, je to sval. Že ti lidi můžou vůbec vydržet sami se sebou, když vegani nesmí nic živočišného.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání