Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vrah muže z Davle už je ve vazbě: Se dvěma muži přepadával seniorky

Autor: ČTK - 
6. dubna 2016
09:14

Podezřelý z vraždy v Davli u Prahy je ve vazbě. Hrozí mu až 18 let vězení. Podle policie se podílel také na loupežném přepadení seniorek koncem ledna v Berouně Závodí. Ve vazbě jsou i spolupachatelé přepadení. Všichni tři muži jsou zároveň obvinění z loupeže. ČTK o tom informovala berounská policejní mluvčí Marcela Pučelíková. Za loupež jim může hrozit i 12 let vězení.

Při loupežném přepadení dva maskovaní muži přepadli dvě seniorky v rodinném domě a hrozili jim střelnou zbraní. Z domu ukradli šperky a peníze. „Před odchodem z domu navíc polili některé místnosti čisticími prostředky, aby znehodnotili případné stopy,“ uvedla mluvčí. Ženy zabarikádovali na toaletě, aby si nemohly hned přivolat pomoc. Třetí muž čekal na pachatele v autě nedaleko místa činu.

Pachatele přepadení zadržela zásahová jednotka, pachatele vraždy středočeští kriminalisté. Při domovních prohlídkách našli policisté zbraně, i když nikdo z mužů neměl zbrojní průkaz. „Zajištěné zbraně budou podrobeny znaleckým expertízám. Dále budou kriminalisté zjišťovat, zda tyto zbraně nebyly použity k páchání jiné trestné činnosti,“ doplnila Pučelíková. Kromě zbraní policisté zajistili i věci sloužící k výrobě drog.

Kriminalisté dále prověřují, zda se tato trojice nedopustila i jiných trestných činů. V minulosti se už trestné činnosti dopouštěli, a to například krádeží. „Dva z nich se dokonce již dobře znají z pobytu ve výkonu trestu odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání