Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mladíka v textilce ubodal bývalý voják: Byl agresivní kvůli rozvodu?

Vlastislav R. ubodal ve firmě mladšího kolegu
Vlastislav R. ubodal ve firmě mladšího kolegu  (Autor: Reprofoto TV Nova)
Autor: dce, ČTK - 
8. února 2016
20:22

K vraždě došlo v noci na pátek v textilní firmě Pleas s Havlíčkově Brodě. Jedenadvacetiletého Vláďu pracovníka tu ubodal bývalý voják Vlastislav R. (43). Policisté muže zatkli a poslali do vazby.

Třiačtyřicetiletý muž z Přibyslavska ubodal svého o polovinu mladšího kolegu v pátek kolem druhé ráno. O hodinu později tělo nalezli pracovníci ranní směny. Útočník bezprostředně po útoku odjel do Jihlavy.

„V nemocnici tam měl na porodnici navštívit svou dceru a čerstvě narozené vnouče,“ informoval Blesk zdroj blízký policii. Protože při útoku byl vrah zraněn na ruce, požádal v nemocnici rovněž o ošetření.

Zavražděný muž byl v tomto podniku zaměstnán delší čas. Pobodán byl hlavně na zádech a na krku, zraněním podlehl na místě.

Vrah podle serveru Deník.cz pracoval ve firmě pouze tři týdny a mezi kolegy nebyl oblíbený. „Byl divnej, protože u pasu nosil velký nůž. Tvrdil, že ho má na práci, ale čepel toho nože měla kolem dvaceti centimetrů. Ostatní mají jen malé rybičky,“ řekl jeden z pracovníků.

Policisté muže zadrželi o několik hodin později v jeho bydlišti a od neděle je ve vazbě. Podle televize Nova ho jeho blízcí vnímají jako agresivního jedince, což připustila i jeho matka. Den před vraždou měl ale podle ní rozvodové stání, ze kterého údajně přijel klidný, vztek se v něm ale mohl nahromadit.

 Za vraždu způsobenou zvlášť brutálním a trýznivým způsobem mu hrozí vězení na 15 až 20 let, případně i výjimečný trest. Novinářům to řekl kriminalista Pavel Kubiš. „Motiv činu se nám zatím jeví takový nejasný,“ uvedl Kubiš.

tony535 ( 8. února 2016 21:17 )

Dobře vycviceny zoldner.

Epi_Cky ( 8. února 2016 13:23 )

Promintě, ale vy tu máme strašné nesmysly...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání