Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Z šikany ředitelkou mám rakovinu, tvrdila učitelka. Tyranka ve funkci skončila

Autor: idh - 
16. března 2016
12:03

Ředitelka Středního odborného učiliště služeb v Praze 9 Jana Křížová skončila ve funkci. Rozhodl o tom magistrát. Na problémy na učilišti upozornil i Blesk. Ten zveřejnil stížnost učitelky Jany Kaněrové (56), která označila ředitelku za příčinu svého nervového zhroucení a dalších zdravotních potíží.

Učitelka, ale i bývalý zástupce ředitele školy Jaroslav Pech (67) a učitelka Martina Kotrbová (49) tehdy Blesku řekli: „Za poslední dva roky ze školy odešlo na 40 zaměstnanců, možná i více.“ Ředitelka, která nastoupila do funkce v dubnu 2014, se podle mnoha zaměstnanců chovala nevybíravě, znevažovala práci učitelů, vystavovala je neustálému tlaku.

Slova zaměstnanců zvedla ředitelku Janu Křížovou ze židle. Kritiku odmítala. I přesvědčení Jany Kaněrové, že jí přístup vedení a následný stres přivodil rakovinu, smetla ze stolu.

Její pochybení však doložilo šetření školní inspekce. Vytýkalo jí zásadní chyby ve vedení školy, v personalistice a podobně. Podle zdroje Blesku Křížová obvolávala v posledních dnech magistrátní úředníky a dožadovala se pomoci. Tvrdila, jak pod jejíma rukama škola vzkvétá. Ani to jí nepomohlo...

21 stížností

„Odbor školství a mládeže celkem obdržel 21 stížností na fungování školy a činnost ředitelky,“ řekl v úterý Petr Dolínek, náměstek primátorky.

anka ( 16. března 2016 15:30 )

hm, copak za sociku nemeli lidi deprese a nevedeli co je to zdrazovani? Copak za sociku ti co neco umeli nebyli ozebracovani tim co na ne prichystala ta zradcovska komunisticka verbez, ktera znicila budoucnost milionum lidem v tomto stat a hnala jedo chudoby cim dal vic

anka ( 16. března 2016 15:27 )

co tim chcete rici? ze za socialismu sikana neexistovala?

moiaza ( 16. března 2016 14:11 )

 Žijete v kapitalismu, zvykejte si. Nejdříve za kapitalismus bojujete, pak si stěžujete. Také můžete zajít Alkovaškovi na hrob s kytičkou.

juaju ( 16. března 2016 14:08 )

Nemohu posoudit já šikanován nebyl a taky se u mne objevila rakovina.Možná bych měl vypínat televizor když poslouchám pana Kalouska a byl bych zdráv!Nebo ne?

stellastella ( 16. března 2016 14:00 )

Z bankovních domů také odchází kvůli šikaně spousta lidi, protože je šefové tlačí do splnění nesmyslných plánu.Jedna mrcha na bakovním domě v centru zničila pracovní život spoustě lidi díky její šikaně, která spočívala v intrikách, donášení a podobně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání