Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Útok ve školce ve Frýdku-Místku: Muž pobodal bývalou přítelkyni

Útok v mateřské škole ve Frýdku-Místku (ilustrační)
 (Autor: profimeda.cz)
Autor: ČTK, haj - 
27. února 2016
10:37

Mateřská škola ve Frýdku-Místku zažila v pátek odpoledne velký šok. Jedna z maminek (37) si ve školce vyzvedávala dítě, když ji napadl a pobodal rozběsněný útočník, zřejmě její bývalý partner. Žena skončila se zraněními v ostravské fakultní nemocnici a případ nyní vyšetřuje moravskoslezská policie jako pokus o vraždu.

Napadení sedmatřicetileté ženy v mateřské škole ve Frýdku-Místku policie vyšetřuje jako pokus o vraždu. Útočníkem byl stejně starý bývalý partner ženy, policie ho zadržela. ČTK to dnes sdělila policejní mluvčí Zlatuše Viačková, podle níž níž útok nesměřoval proti žádným dětem. Pobodaná žena je v nemocnici.

„Útok byl zaměřen pouze na ženu, která si v inkriminovanou dobu vyzvedávala dítě. K incidentu došlo v pátek v odpoledních hodinách, krátce před uzavřením mateřské školy,“ uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková pro ČTK. Žádné další děti podle ní už v té době ve školce nebyly.

„Na místě události byl celý výjezd. Muž byl zadržen. Na případu pracujeme, více ukážou výslechy,“ řekla mluvčí deníku Právo.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl pak popsal, že sedmatřicetiletá žena utrpěla mnohočetná bodnořezná poranění na více částech těla. Musela být proto urychleně přepravena vrtulníkem do ostravské fakultní nemocnice. Během zásahu záchranářů podle něj byla ve vážném stavu, ale při vědomí a se zdravotníky komunikovala.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání