Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Stala se obětí stalkera! „Znásilním tě, mám už nachystaný vápno a sud koupím v Baumaxu!“

Stala se obětí stalkera! „Znásilním tě, mám už nachystaný vápno a sud koupím v Baumaxu!“ (ilustrační foto)
Stala se obětí stalkera! „Znásilním tě, mám už nachystaný vápno a sud koupím v Baumaxu!“ (ilustrační foto)  (Autor: Jiří Krušina)
Autor: dce - 
11. února 2016
18:30

Dlouhodobé sledování a další nepříjemné aktivity neboli stalking postihuje v Česku čím dál více lidí. Mladá žena redaktorům serveru Krimi-Plzeň.cz odvyprávěla svou děsivou zkušenost se stalkerem, který jí sliboval i smrt.

Mladá žena, která si nepřála uveřejnit své jméno, se se svým budoucím stalkerem seznámila na internetové seznamce Badoo. Od dubna minulého roku si psali, dokonce se i sešli v restauraci. Žena ho ale za partnera nepovažovala, byl to prý spíš kamarád, což muži i jednoznačně řekla.

"Vše se změnilo, když jsem si našla známost. On si na mého nového přítele neustále sháněl informace, psal mi, jaký je a pořád se ho snažil pošpinit. Stále mi vysvětloval, že je lepší a že budu jen jeho," popisovala žena.

Když se nedočkal kýžené reakce přitvrdil. "Psal mi co přesně dělám, třeba že někam jedu autem nebo že doma svítím nebo že mám třeba doma otevřené okno. Prostě naznačoval, že o mně ví všechno."

Později, když se k ženě nastěhoval její nový přítel, přišlo i vyhrožování. „Půjdu nahoru a znásilním tě" nebo „Mám vápno a sud koupím v Baumaxu!". Vyhrožoval i mému příteli, např. že ho sejme na dálku, aby se neušpinil nebo že mi přítel přijde domů v zinkové rakvi. Také o sobě sděloval, že je vlk, který bojuje vždy, ať to stojí, co to stojí. Nejhorší bylo, že začal kontaktoval i lidi z mého okolí a dokonce i mého syna."

Žena popisuje, že se zpočátku nebála - stalker byl podle ní "takový skrček 160 centimetrový". Spíš hrozilo, že by nějaká újma přišla jeho směrem od jejího přítele. Pak pisatel začal chodit i před jejich dům a nadával jim, jednou ho našli sedět v jejich autě. A když to nezvládl jinak, vyhrožoval jim přes ženina syna.

Nakonec páru zapálil auto. "Vím, že to byl on, protože ten den, co jsme auto našli ohořelé, jeden můj známý na jeho profilu našel zápis, že je potřeba vypálit to hnízdo."

Žena pak kontaktovala policii, která začala okamžitě jednat a případ měl skončit u soudu. "Agresor ale pokoj nedal. Stále nám létaly kameny do oken a až do soudu výhrůžky pokračovaly. Byl vlastně drzý i u soudu, kde třeba vyslovil větu, že policie lže a přitom šlo o jasně podložené věci. To i soudkyni docela rozčílilo."

Tak žena zjistila, že muž byl už dříve trestaný a dokonce si změnil příjmení. "Ženám, kterým se něco takového děje, bych vzkázala, ať takové jednání ohlásí v co nejbližší době a hlavně, aby se nebály. Dnes už vím, že policie bere tyto věci vážně."

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání