Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Ozbrojenci v tuniské Súse zastřelili policistu, dva zranili

Při útoku neznámých ozbrojenců zahynul ve středu v tuniském letovisku Súsa policista, další dva byli zraněni.
Při útoku neznámých ozbrojenců zahynul ve středu v tuniském letovisku Súsa policista, další dva byli zraněni.  (Autor: EPA)
Autor: ČTK - 
19. srpna 2015
23:12

Při útoku neznámých ozbrojenců zahynul ve středu v tuniském letovisku Súsa policista, další dva byli zraněni. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na tuniské úřady. Právě v Súse došlo před necelými dvěma měsíci k atentátu islámského radikála, při němž zahynulo 38 zahraničních turistů. Policie dosud neví, zda za dnešním útokem stojí islamisté.

Na trojici policistů začala střílet dvojice mužů na motocyklu. Jeden ze strážců zákona zemřel v nemocnici, další dva byli poraněni. Policie čin vyšetřuje a motiv zatím nezná.

Přímořské turistické letovisko Súsa bylo koncem června dějištěm nejkrvavějšího útoku v zemi za poslední dobu. K útoku se přihlásili bojovníci organizace Islámský stát (IS). Vláda po útoku vyhlásila výjimečný stav, který trvá dodnes a dává policii a armádě větší pravomoci.

Bezpečnostní složky po útoku zpřísnily ostrahu hotelů, ale zejména západní turisté své cesty ve velkém odříkají a ubytovací zařízení zejí prázdnotou.

Útoky džihádistů proti policistům či vojákům nejsou od svržení prezidenta Zína Abidína bin Alího v roce 2011 v zemi nijak výjimečné, jejich oběťmi se stalo již několik desítek příslušníků bezpečnostních sil.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi