Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Požár bytu na Kladensku: Hasiči zachránili matku a malé dítě

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: ČTK ljš - 
15. srpna 2015
17:19

Uvěznilo je ohnivé peklo! Hasiči v Buštěhradu na Kladensku zachránili matku a malé dítě, které uvěznily plameny v hořícím bytě. Ženu dostali ven pomocí vyváděcí masky a dítě spustili po laně z prvního patra.

Událost byla hlášena hodinu před polednem. "Hasiči tam jeli se žebříkem, ale protože byt měl okna situovaná do dvora, tak se tam nedalo dostat a bylo nutné slanit po laně z prvního patra," uvedl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Hasiči měli podezření, že se žena s dítětem nadýchaly kouře, proto přivolali záchrannou službu. Zdravotníci ale konstatovali, že jsou v pořádku.

Požár v kuchyni způsobila závada na elektroinstalaci. Přímé škody hasiči vyčíslili na 60 000 korun, uchráněné hodnoty na milion. Po necelé hodině zásah skončil.

Středočeští hasiči dnes odpoledne zasahovali také u požáru posekaného pole na Mladoboleslavsku, který zřejmě způsobil blesk. Hořelo na ploše pět krát 50 metrů. Žádné závažnější případy způsobené bouřkami zatím nezaznamenali.

ruudazvostravy ( 15. srpna 2015 19:46 )

 Nojó,že fšůde hořý,to dělaj tý hycy z tý Práglofskí majáles.Ale klýdek národe,vona ta Práglofská pr*ckyjáda uš neska končý,tak že aš vodjede nakonec eště ta Buřtová Končyta,tak bude zas fajn.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání