Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Lékař prý poskytoval údaje zemřelých pacientů padělatelům směnek: Důkazy záhadně zmizely!

Autor: rvs - 
24. června 2015
13:38

Vynášení informací, falšování směnek a podvody za šest milionů korun! Na tom se podle obžaloby podílel ortoped ze střešovické nemocnice Libor U. Důkazy ale záhadně zmizely.

Hlavnímu líčení předcházel skandál. Hlavní důkazy, jimiž byly falešné směnky, totiž ze spisu záhadně zmizely. „V rozporu se standardním postupem nedal státní zástupce směnky do soudní úschovy. Směnky následně ze spisu zmizely a zůstaly po nich jen prázdné desky. Už jsem kontaktovala policii,“ řekla soudkyně.

Souzený podvod byl údajně jednoduchý. Lékař měl z nemocniční databáze získat informace o zemřelých pacientech. Ty byly použity při zhotovení falešných směnek za celkem šest milionů. Peníze pak měly být vymáhány na vytipovaných obětech. Lékař včera před soudem popřel, že by se na podvodech podílel. „Jedná se o pouhou konstrukci, založenou jen na domněnkách,“ tvrdil.

Před soudem vypovídal i jeden z údajných spolupachatelů Farris N. Mladý podnikatel přišel v obleku a ověšený zlatem, vzápětí ale tvrdil, že je nemajetný a má plný invalidní důchod. „Je to velice nespravedlivý proces, který je v rozporu s Listinou základních práv a svobod. Žádné falešné směnky nikdy neexistovaly, proto také není možné je zde předložit,“ tvrdil během dvouhodinového proslovu. Obžalovaným hrozí až osm let vězení.

havran2 ( 24. června 2015 12:57 )

JÁ NIC,JÁ MUZIKANT!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání