Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Důkazy v kauze sestry podezřelé z vraždy 6 pacientů: Svědci tvrdí, že je zlikvidoval primář, ten to popírá

Autor: Jana Ulrichová, shp - 
24. června 2015
12:28

Rozbor obsahů vaků s fyziologickým roztokem, které byly údajně podány poslední oběti Věry M., odhalily, že do nich nebyl přidán draslík, který ji zabil. Petr Vondráček, který ho tajně udělal, tak usoudil, že jí ho vpíchla přímo do žíly. Druhý den ráno však vaky našel podezřele pohozené v koši. Podle svědků jejich likvidaci nařídil sám primář rumburské nemocnice Richard Bína. Ten to však rezolutně odmítá.

Třetí den soudu se sestrou Věrou M. (50), jež je obviněná z vraždy šesti pacientů, vypovídal primář nemocnice Richard Bína. Právě za ním přišel doktor Vondráček a řekl mu, že z toho nechce dělat druhý Havlíčkův Brod, ale že jde o tak závažnou věc, že se to musí prošetřit a sestra by měla být odvolána.

Vondráčkovi bylo totiž úmrtí pacientky Jany K. (†72) podezřelé, a tak nechal tajně udělat rozbor vaků. Právě ten odhalil přítomnost draslíku. Když druhý den přišel do práce, všimnul si, že jsou v koši. Podle soudce Romana Felzmanna však svědci tvrdí, že jejich likvidaci nařídil právě Bína.

Žádný takový pokyn jsem nevydal,“ prohlásil. Když se ho soudce zeptal, zda svědci lžou, odpověděl: „Nedokážu si to vysvětlit, takový pokyn jsem nevydal.“ Na dotaz, zda vyhotovil list o prohlídce mrtvé pacientky Jany K., popřel, že by ho uzavřel on.

Lékař Vondráček v úterý přitom tvrdil, že list nechal otevřený, a když se k němu vrátil, bylo mu řečeno, že je uzavřený a podepsaný. Podle sester prý na pokyn primáře. Bína také přinesl zarážející vysvětlení, proč podezřelé úmrtí nehlásil na policii nebo vedení policie.

Neviděl jsem důvod to oznamovat policii, nebyl jsem u toho. Vedení jsem nekontaktoval, protože z něj nikdo nebyl v práci,“ vypověděl. Smrt ženy se tak v nemocnici řešila až po víkendu v pondělí. Stejně tak to viděl i Bínův zástupce Karel Mayer.

I za tím Vondráček šel. „Nikdy jsem takovou situaci neřešil. Řekl jsem mu, že to musí konzultovat s nadřízenými, hlavně s primářem. Vondráček mi řekl, že má podezření na zástavu srdcem draslíkem. Neměl jsem tedy důkazy, bylo to jen podezření,“ vypověděl Mayer.

Video Sestru Smrt přivádějí k soudu v poutech. Soud pokračoval třetím dnem. - Blesk - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

tigress ( 25. června 2015 19:20 )

"Rozbor obsahů vaků s fyziologickým roztokem, které byly podány poslední oběti sestry Smrt, odhalily, že do nich nebyl přidán draslík, který ji zabil. Petr Vondráček, který ho tajně udělal, tak usoudil, že jí ho vpíchla přímo do žíly. Druhý den ráno však vaky našel podezřele pohozené v koši." "Vondráčkovi bylo totiž úmrtí pacientky Jany K. (†72) podezřelé, a tak nechal tajně udělat rozbor vaků. Právě ten odhalil přítomnost draslíku. Když druhý den přišel do práce, všimnul si, že jsou v koši. Podle soudce Romana Felzmanna však svědci tvrdí, že jejich likvidaci nařídil právě Bína." Tak jsem blbá já nebo kdo? V prvním odstavci se píše, že draslík ve vacích nebyl, v druhém, že rozbor vaků odhalil přítomnost draslíku... rozumí tomu někdo jiný než pleskáči?

joanna5 ( 25. června 2015 11:08 )

...přesně 3 měsíce pobyt platí pojišťovna, pak po vás chtějí nějaký dar, dělá to celý měsíční důchod, mnohdy i víc - je to neskutečná sviňárna, jak se stát postaví k lidem, kteří celý život dřeli...

joanna5 ( 25. června 2015 11:05 )

...draslík nedala do vaků s infúzí, ale píchla jí ho - jsi namrzlý nebo co? no, však dnes mrzlo...

joanna5 ( 25. června 2015 11:02 )

...nejen to, že nemocnice vypakují pacienta domů co nejrychleji, ale mám velké podezření, že pacienty po 80ce neřeší a neléčí, jen jim nacpou prášky nebo infúze na spaní (nějaké diazepamy, pak člověk už se na nohy nepostaví!). Můj dědeček v 85 letech byl na LDNce po mrtvici přesně 3 měsíce, pak mu něco dali a zemřel, ale předtím nebyl žádná troska. Když jsem šla za primářem, tak řekl, že měl totálně zkornatělý mozek, co bychom chtěli. Mám velké podezření, že to bylo jinak. Nedělali s ním vůbec nic, jen ho nechali ležet na umělé výživě + nějaké oblbováky. Za chvíli měl proleženiny. I několik skvělých zážitků jsem tam osobně měla. Bojím se do tohoto špitálu vstoupit. Takto jsme dopadli. A to celý život všichni platíme zdravotní pojištění. Které nakonec skončí např. na léčení přivandrovalců. Kdybychom my přišli do jiného státu, hned bychom měli na krku policii a oplétačky s byrokracií. Ale tady se děje něco hodně podivného. Asi se těžce krade -

trhnisinadledvinkou ( 24. června 2015 15:27 )

Vondráčkovi bylo totiž úmrtí pacientky Jany K. (†72) podezřelé, a tak nechal tajně udělat rozbor vaků. Právě ten odhalil přítomnost draslíku. tak kde byl ten draslík? v pytlíku, v žíle nebo v humpolci s hliníkem?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání