Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie hledá podvodníka: Zmizel s deseti miliony!

Autor: ljš - 
6. února 2015
11:54

Nejprve se vydával za vymahače dluhů, pak za finančního experta. Nakonec zmizel s deseti miliony a policie po něm zatím bezvýsledně pátrá. Poznáte ho?

Zatím neznámý muž, jehož fotografii policie zveřejnila, se vydával za vymahače dluhů. Vždy se představil jménem reálného majitele reálné bezpečnostní agentury, jejímž místem působiště jsou západní Čechy. Ta se ale nikdy vymáháním dluhů nezabývala.

Jeho smyšlených služeb se rozhodla využít trojice mužů, kteří mu zadali vymožení několika nároků od více méně nekontaktních dlužníků. Už v tuto chvíli si „detektiv“ řekl o nemalé finanční zálohy, které měly pokrýt jeho náklady spojené s vymáháním. A jelikož byl ve všech případech úspěšný a peníze vymohl, získal si důvěru klientů.

Ti si ho pak najali jako finančního poradce, který měl zhodnotit jejich peníze. „Proto mu oproti směnce vydali hotovost ve výši bezmála deset milionů korun, od čehož si slibovali tučné výdělky bez jakékoliv námahy. Jakmile ale podvodník vyinkasoval zmiňovanou sumu, doslova se po něm slehla zem. Poškození se „makléře“ ještě snažili sami kontaktovat, ale neúspěšně. Proto se následně obrátili s trestním oznámením na policii,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

„Kriminalisté krajského ředitelství v rámci prošetřování případu disponují fotografiemi konkrétních osob. Na jedné je zachycen muž podezřelý z popsaného podvodu, na druhé pak člověk, který může být v celém případu dokonce klíčovým svědkem,“ dodal Hulan. Ani jednoho se ale zatím nepodařilo vypátrat, policie se proto obrací na veřejnost s žádostí o pomoc. „Prosíme každého, kdo by muže na fotografiích poznal a zná jejich současné místo pobytu, nechť tuto informaci předá kriminalistům prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ žádá mluvčí.

mostt ( 14. února 2015 01:57 )

 jee prijedu z dovci a vidim tam mostecaci ten tlustej je ondra tokar a most

steelheart ( 6. února 2015 12:20 )

bajza lakatoš?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání