Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ženu (60) přivázali ke stromu a vykradli jí byt: V mrazu strávila celou noc!

Autor: ČTK, ljš, jad - 
28. února 2014
14:40

Málem umrzla! Tři muži na Kladensku podle policie přivázali seniorku v lese ke stromu a vykradli jí byt. Policisté podezřelé dopadli, za pokus o vraždu jim hrozí až 20 let.

Pachatelé loni 5. proisnce telefonicky kontaktovali šedesátiletou ženu a zajímali se o pronájem nemovitosti. Na schůzce ji naložili do auta a odvezli do lesa u Kamenných Žehrovic, kde ji přivázali ke stromu a sebrali jí klíče od bytu. Ještě tentýž den z něj odcizili šperky, elektroniku a další věcí v hodnotě asi 150.000 korun.

Seniorka podle mluvčí policie Štěpánky Zatloukalové přežila jen díky velké náhodě. Druhý den ji totiž silně podchlazenou našla žena, která venčila psa. Okradená skončila v nemocnici. "Na začátku jsme tento případ kvalifikovali jako loupež. Na základě znaleckých posudků z oboru soudního lékařství jsme ho ale překvalifikovali na pokus vraždy," uvedla mluvčí.

Dopadli je

Zásahové jednotky ze středních Čech a Ústeckého kraje pachatele zadržely tento týden v pondělí. Vedle tří mužů kriminalisté stíhají i dva komplice, celkově tedy zatkli pět mužů z Mostecka, Lounska a Rakovnicka. Čtyři z nich skončili vazbě.

Podle Zatloukalové nelze vyloučit, že zadržení mají na svědomí i další trestnou činnost. Násilných a majetkových trestných činů se podle mluvčí dopustili už v minulosti.

Video Takhle policie dopadla pachatele - Policie ČR
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání