Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rituální sebevražda manželů: Zemřel bývalý československý moderátor

Bývalý moderátor Československé televize spáchal rituální sebevraždu
Bývalý moderátor Československé televize spáchal rituální sebevraždu  (Autor: Nový Čas)
Autor: šim - 
20. listopadu 2013
09:24

Úplně prázdný byt, jen desítky knih s okultní a esoterickou tématikou, postel a na ní mrtvá těla manželů. Tajemná smrt šokovala Bratislavu. O to víc, že mrtvý muž je Bronislav Tesařík (†53), v minulosti známý moderátor zpráv Československé televize.

Moderátor předrevolučních hlavních zpráv Československé televize si zatím z neznámých důvodů vzal život. Stejný čin vykonala i jeho manželka Alena (†54). Spekuluje se, že šlo o rituální sebevraždu. Těla ležela na posteli, manželé byli slušně oblečení. O příčině a způsobu smrti policie mlčí.



Podle informací slovenského serveru Topky.sk Tesařík neunesl úpadek své slávy. Poslední dobou prý trpěl tím, že už ho nikdo nepoznával a nikdo se o něj nezajímal, vypověděl jeden ze známých, který Tesaříka nedávno náhodou potkal. "Je nám velmi líto, co se stalo. Nedávno jsme ho kontaktovali, chtěli jsme se sejít. Takoví pamětníci z bývalé Československé televize. Neprojevil zájem. Žil v ústranní," popisuje serveru Čas.sk Tesaříkova bývalá kolegyně.

Tesařík, který pracoval v televizi do roku 1998, se do povědomí slovenských diváků neslavně dostal jako redaktor, který natočil dokument s údajnými utajenými svědky v kauze únosu syna slovenského prezidenta Kováče. Tesařík v minulosti moderoval také mítinky Mečiarovy HSDS.

Těla našli po týdnu

Policie těla objevila po upozornění sousedů, že se domem šíří nesnesitelný zápach. Do bytu vnikli v pondělí večer, podle ohledání patologa, který vyloučil cizí zavinění, těla na posteli ležela více než týden.

Na místě neštěstí byl nalezen dopis na rozloučenou, který by mohl do případu vnést trochu světla. Policie však jeho obsah tají. „Policie vyšetřuje okolnosti smrti 53letého muže a 54leté ženy v jednom z bytů v Záhrebské ulici v centru Bratislavy. Podle dosavadního vyšetřování osoby po sobě nechaly dopis na rozloučenou. Za jakých okolností došlo k úmrtí, je předmětem vyšetřování,“ řekl pro Topky.sk mluvčí bratislavské policie.

Mohly za to dluhy?

Manželé v tomto bytě nebydleli. Tesařík ho prý zdědil po otci, který loni zemřel. I proto zde nebyl žádný nábytek. Manželé prý bydleli v bytě ve čtvrti Petržalka. Podle registru dlužníků, který je dostupný na internetu, prý dlužili asi 50 tisíc korun na pojistném.

Tesaříkova manželka Alena byla neuroložka. V roce 2010 ji propustili z bratislavské univerzitní nemocnice. Poté vystřídala ještě několik zaměstnání. Nyní byla nezaměstnaná. "Byly s ní problémy. Často měla konflikty a občas chodila do práce dokonce i pod parou," tvrdil Čas.sk zdroj z blízkého okolí Tesaříkových. Alena byla přitom druhou manželkou bývalého moderátora. A ženou, se kterou odešel na věčnost.

doktorsafranek ( 21. listopadu 2013 13:01 )

Ale my co máme soucit jsme z toho opravdu v šoku. To že propuastí lékaře když je mu 50 a on se oběsí, ono to není tak moc vzácné

doktorsafranek ( 21. listopadu 2013 12:59 )

Víte co, pozor. Ono lékařku přes 50 le těžko někdo zaměstná natrvalo/bez vyšší protekce/ Ked volaakému primáírovi nedá, tak čo ??

sugarbitter ( 21. listopadu 2013 09:39 )

Máme si lépe vybírat,když jsou volby.

osel ( 21. listopadu 2013 02:05 )

Typicky clanok Blesku, popisu vsetky blbosti, ale nevysvetlia v com spociva "ritualnost" tejto samovrazdy... Co -- spachali snad seppuku? Alebo co nazyva Blesku ritualnou samovrazdou? Pravdepodobne vôbec nechápe význam toho slova.

leeloo ( 20. listopadu 2013 21:45 )

Jakypak moderator...byl to hlasatel, proste cetl z papirku zpravy pokud si pamatuju. Moderatori typu Moravce v te dobe ani nebyli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání