Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pěstiteli ukradli 700 litrů švestkového kvasu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto Blesk)
Autor: sč, mivrk - 
17. října 2011
16:30

Muže (56) z Hradčovic na Uherskohradišťsku pořádně dopálili zloději. Připravili ho o 700 litrů kvasu ze švestek! Zřejmě šli najisto. Na chatě zničili zámky a vloupali se do sklepa.

Pěstitel se pořádně s rodinou nadřel, než tolik beček švestek nasbíral. Nyní za něho vypálí slovácký trnkový všelék někdo cizí. Udělá si zásoby nebo pálenku prodá.

Zloději kvas přelili do svých beček

„Zloději si mákli. Kvas museli tahat několik desítek metrů od sklepa, protože až k chatě se nedá dojet autem. „Na krádež se připravili. Přivezli si i své bečky a kvas do nich přelévali. Nejspíš to dělali v noci.

Na místě majiteli nechali alespoň prázdné nádoby, které také nejsou zrovna levné. "Škodu na ukradených švestkách si pěstitel vyčíslil na osm tisíc," uvedl mluvčí policie Aleš Mergental. Bolení zad při sbírání si ale započítat nemohl.

Navíc zloději ze sklepa sbalili i strunovou sekačku s teleskopickými zahradními nůžkami a elektrocentrálou v celkové hodnotě pět tisíc.

anka ( 17. října 2011 20:43 )

s pestilem citim a preju, aby ho ted potkalo neco hezkeho....

marie60 ( 17. října 2011 17:59 )

 *** zdechlé, to jim bylo líné sbírat švestky ale ukrást tolik švestkového kvasu, to byli až moc živoučcí.Ted´ už je asi nenajdou.Musel to být někdo, kdo tu rodinu znal.Kéž by jim ruce upadly u samých lopatek!To nas.re ,vím jak jsme my sbírali švestky na slivovici.Na tenhle článek se nedá slušně reagovat.

komarius ( 17. října 2011 17:20 )

Kdo toto udělal,toho musí sežrat rakovina!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání