Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Policisty zaměstnávala mafie: Doma měli drogy a kradené zboží

Autor: Richard Veselý, Kbali - 
8. října 2011
06:30

Šestice kriminalistů byla ve středu ráno zadržena kvůli podezření ze spolupráce s drogovou mafií. Za peníze zločince chránili, poskytovali jim informace a zastrašovali jejich konkurenci. Při domovních prohlídkách bylo u policistů nalezeno množství kradeného zboží a drog, které si »muži zákona« nechávali pro osobní potřebu.

Z několika policistů na Kolínsku si obchodníci s drogami udělali poskoky, schopné za peníze provést cokoliv. „Kriminalisté poskytovali informace, ochranu a beztrestnost kriminálně závadovým osobám, které tak získávaly výsadní postavení na trhu s návykovými látkami,“ popsala mluvčí policejní inspekce Radka Sandorová. Za své ochotné služby policisté dostávali jak peníze, tak drogy nebo kradené zboží. Třeba mobilní telefony.

Někteří z policistů byli navíc podle všeho závislí na drogách. „V několika případech si policisté ponechali část ze zajištěných drog pro svoji potřebu. Při domovních prohlídkách byly zajištěny omamné a psychotropní látky včetně pomůcek k jejich distribuci a užívání,“ uvedla mluvčí. Během dlouho připravované akce Okruh bylo za účasti členů několika policejních útvarů včetně zásahové jednotky zadrženo deset osob. U čtyř policistů a jednoho civila už byl podán návrh na trestní stíhání.

Škála trestných činů, ze kterých jsou podezřelí, je pestrá. Od zneužití pravomoci přes nakládání s psychotropními látkami až po přijetí úplatku. Skončili v cele předběžného zadržení a bude rozhodnuto o jejich vzetí do vazby. V případě odsouzení jim hrozí až osm let vězení.

tajna1509 ( 9. října 2011 02:22 )

Grossovi me ani nemluvte kdyz se v uvozovkach prodavalo OKD tak nove nebybale stroje za miloiony se prodavaly za 1 kc ceskou a on si namastil kapsu a vim o cem mluvi vsivaci jeden jako druhy jen mam kazou utahovat opasky z..di sorry

francjosef ( 8. října 2011 18:17 )

Myslím,že za pěkný prachy bych to taky udělal!Podívejte se do vlády a nemá cenu o tom diskutovat,tam to projde a nebo již promlčeno a nebo ze soudce udělají blba.Tak to vypadá a bude to horší,viz Gross,Vondra,atp.

tajna1509 ( 8. října 2011 09:39 )

vsichni se daji koupit bez vyjimky takovy Katanni by se v cesku osvedcil . No ted si hosiv krimu uzji od lidi ktere zatykali ti jim daji do tela mooc jim to preji . V cz zadnemu policistovi uz verit nebudu ani jeho slusny pozdrav POMAHAT A CHRANIT

manolla1 ( 8. října 2011 09:24 )

Nevěřím tomu, že se všichni lidé dají koupit ( podplatit - tím myslím i soudce, stát.zástupce,atd. ), pokud by tomu tak bylo, bylo by to hodně smutný - totálně v pr - deli! Věřím tomu, že většina lidí je slušných. Všechno je to o lidech a v lidech, nic mezi tím!

siroky11 ( 8. října 2011 07:47 )

Mě by pouze zajímalo, KDO!!! by jim ty nejvyšší tresty napařil??? Vždyť zrovna takto jsou zkorumpované i soudy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání