Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Sousedé o tyranech: Syn jim otročil!

Autor: Pavel Ryšlink, evakk - 
8. května 2011
10:53

Děti nemučil, byl jenom přísný! Tvrzení matky holčičky (5) a chlapce (10) z Prostějovska, která jimi obhajuje jednání svého přítele, nevěří nejen kriminalisté, ale ani sousedé z vesnice. Na ty matka s otčímem působili navenek jako slušní lidé. Často ale viděli, jak jejich děti, zvláště chlapec, zřejmě ze strachu dělají těžké otrocké práce za tvrdých podmínek.

„Bylo to koncem února nebo začátkem března. Mysleli jsme, že mají na zahradě nějaké zvíře, které se hrabe v zemi. Pak jsme ale viděli, že je to jejich kluk a holýma rukama dobývá ze země pařez. Byl promrzlý a ruce měl rozedrané,“ vylíčil Blesku jeden ze sousedů. „Jindy jsme ho viděli, jak v garáži po pás v bahně vyhrabává jímku pod rampou na opravování aut. Hlína se na něj mohla sesunout, a rodiče byli pryč,“ řekl další.

Podobných zážitků prý mají víc. „Nejhorší na tom je, že navenek působili jako slušní lidé. Zdravili, chodili slušně upravení,“ prozradil další soused. „Nikdo by to do toho chlapa neřekl, že je to takový tyran,“ prohlásil. „Prý se sem přistěhovali proto, že prchali před sociálkou, která po nich šla v dřívějším bydlišti,“ prozradil další zdroj z obce.

Matka dětí stále tvrdí, že její děti byly líné a nebyly zvyklé pracovat. Otčím, na kterého žárlily, prý po nich jen chtěl, aby doma pomáhaly. Rodina se přistěhovala počátkem roku. Již brzy si ve školce a ve škole všimli, že děti chodí s podlitinami, mají natržené uši či vytrhané chomáče vlasů. Obec informovala sociálku a ta kriminalisty. Vyšetřovatel muže obvinil z týrání, za což mu hrozí až osm let vězení.

zirafa ( 10. května 2011 19:50 )

ahoj, anasyi ještě žiješ?

zirafa ( 10. května 2011 19:49 )

ježiš, anasyi, radši nééé!

zirafa ( 10. května 2011 19:48 )

ale ale, co to čtu, jaká žirafasocka?!

anasyi ( 10. května 2011 18:45 )

hele lysoune hod do placu svyho chobota,at se nasmejem

anasyi ( 10. května 2011 18:43 )

ziraf,me mazou ko***,ale pica nevymazou.To vyhvezdickovane je k.o.c.o.u.r.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání