Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Týral matku: 2 roky uklízela nahá a nedostávala najíst

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: bali, ČTK - 
29. dubna 2011
16:23

Seniorka (67) byla bita, slyšela neustále vulgární nadávky a musela snášet neuvěřitelné ponižování. Jídlo dostávala pouze jednou denně. Syn týral svou nevlastní matku. Peklo trvalo dva roky.

"Muž z malé obce ze Zlínska byl obviněn z týrání osoby žijící ve společném obydlí, za což mu hrozí až osm let vězení,“ řekl ČTK vrchní inspektor zlínské policie Robert Přivřel. Jak ovšem policisté na případ přišli už neupřesnil.

Všechno pravděpodobně začalo tím, že muž týrající svou matku, ztratil práci i přítelkyni. Z počátku jí pouze nadával a utiskoval, ale jeho agresivita stále narůstala.

Utrpění nebralo konců, stupňovalo se

"Utrpění ženy začalo psychickým týráním a nadávkami. Poté po ní vyžadoval, aby mu posluhovala. Nahá matka, někdy jí dovolil být ve spodním prádle, musela uklízet dům, a to několikrát denně. I šestkrát denně se musela sprchovat. Po sprchování se nemohla osušit, musela stát před synem, dokud sama neuschla. Pokud se bránila a vzdorovala, syn ji napadl," řekl Přivřel.

Podle policistů dal syn najíst matce pouze jednou denně a to obvykle párek nebo chleba se sýrem. Seniorka kvůli nedostatečné stravě zhubla o 30 kilo a dostala se do ohrožení života. Její syn za ohavný čin čeká na soud ve vazbě.

Zachránili ji andílci

"Paní je silně věřící křesťanka, dva roky ale nemohla na bohoslužbu. Násilník byl zadržen před Velikonocemi, které jsou největšími křesťanskými svátky. Paní nás v této souvislosti nazývala andílky," uzavřel s úsměvem Přivřel.

abvydavatelstvi ( 28. června 2011 16:11 )

NAPISTE MI abvydavatelstvi@azet.sk

gogo ( 18. června 2011 18:16 )

Já Vám věřím a cítím s Vámi. Před mnoha lety jsem měl sousedy podobného typu. Byly jen dvě varianty řešení (policie to je nesmysl) : zabít je nebo se odstěhovat. Volil jsem druhou variantu...

gogo ( 18. června 2011 18:13 )

znamená prožít si své peklo... Někdy rodiče mohou výchovou za takovou situaci, někdy za ni nemohou a sehrají zde svoji úlohu zcela jiné faktory...

gogo ( 18. června 2011 18:11 )

Dle Tvých příspěvků se obávám jednou o osud Tvých rodičů....

anil ( 2. června 2011 13:07 )

Jestlipak se o něj dobře starala...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání