Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Týraný Dominik (8): Žít bude v dětském domově

Autor: Michal Budík, Ondřej Požár - 
29. března 2011
18:07

Těžký osud Dominika (8), kterého matka s otcem krutě týrali, otřásl před časem republikou. Tato hrozná kauza měla dnes pokračování. Soudce Městského soudu v Brně Libor Nováček totiž s konečnou platností svěřil chlapce do péče dětského domova. Platí to i o Dominikově starší sestře Lucii (9). Děti v domově už pobývají na základě předběžného opatření.

O děti původně projevili zájem manželé Pavel a Lenka. Ti svůj návrh nakonec stáhli. „Pavel je jejich strýc, bratr matky. Pokud vím, tak se momentálně nachází ve výkonu trestu,“ představil Blesku jediné žadatele o děti rodinný známý. Jak dále řekl, manželé svůj návrh snad ani nemohli myslet vážně. „Mají několik vlastních dětí a finančně na tom nejsou vůbec dobře,“ doplnil muž, jehož identitu redakce zná, ale který si nepřeje zveřejnit své jméno.

Děti mohly teoreticky skončit i v péči svého povedeného tatínka a maminky. „Podle psychologického posudku se u obou rodičů projevuje zvýšené agresivní chování,“ konstatoval soudce Libor Nováček. Znalecký posudek by ale Lucii (32) a Jiřího (32) o tuto možnost sám o sobě ještě nepřipravil. Ani fakt, že byli zatím nepravomocně odsouzeni na 6 (matka) a na 6 a půl roku (otec) do vězení.

„Rodiče nemají vytvořené bytové podmínky,“ zveřejnil soudce jediný skutečně pádný argument, který Dominika udrží v bezpečné vzdálenosti od otce, který mu dupal po břiše a nechal ho poskakovat v botech vystlaných připínáčky, a od matky, která mu téměř nedávala najíst.

pgga ( 30. března 2011 04:20 )

CR..je SUDAN..nebo co? Dite skoro zemrelo! To ma byt "zeme v Evrope"? FUJ!

minimaxxx ( 30. března 2011 01:15 )

A co ta s.v.i.n.ě ze sociálky - Lea? Ta dostane zase metál za to, jak na Dominika kašlala, ač to věděla? To je hn.us - hn.us a svi.nstvo!!! Měli by je v base pořádně zmlátit a taky jim skákat po břichách! Kéž by se už na ně v pekle vařila voda...

panenka08 ( 29. března 2011 22:27 )

Spadl mi kamen ze srdce, jsem velmi stastna,ze uz snad opravdu najde Dominicek i jeho sestra klid. Jen by me zajimalo jestli zustanou v peci domova naporad nebo jejich rodice o ne po vykonani trestu muzou zazadat opet.

belissima ( 29. března 2011 21:45 )

zakroutit jedině krkem.Chudáci všechny děti,kterých se to týká.Je to smutný,co jsou lidi schopný dělat dětem

dudinka ( 29. března 2011 20:15 )

Chudák chlapeček. Mám syna jen o dva roky mladšího... Moc mu přeju, aby se mu vedlo dobře! Nechápu, jak může pro takové zrůdy být trest tak nízký! Copak mu trvale nepoškodili psychiku?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání