Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Advokát ho z toho vyseká, tvrdí otec zabijáka za volantem

David do vězení nechce...
David do vězení nechce...  (Autor: Zuzana Šišovská, Nový Čas)
Autor: Čas.sk, josK - 
3. února 2011
14:05

Devatenáctiletý Slovák David zabil autem v Dubovanech dvě dvanáctileté dívky (Simonku a Aličku) a hrozí mu 5 let v kriminále. Jeho otec upíná naděje k akvokátovi. Prý je velmi dobrý a jeho synka z průšvihu "vyseká".

Chce udělat všechno pro to, aby jeho syn nemusel do vězení. "Máme výborného advokáta, který udělá všechno proto to, aby byl můj syn stíhaný na svobodě," řekl novinářům Davidův otec.

Nepopírá, že syn je vinnen, ale nemyslí si, že to je tak vážné, že by musel zůstat ve vazbě. To samé si myslí i jeho advokát. "Není důvod k tomu, aby byl David stíhaný ve vazbě. Je to nedbalostní trestný čin a za to se nesedí ve vazbě. Jsem si jistý, že vyšetřování ukáže i to, že pochybení není jen na straně Davida. Důvodů, které zapříčinily tragédii, je víc," tvrdí advokát.

David má velkou oporu v rodičích. Stojí za ním. "Ať už je jakýkoliv, je to náš syn. Je nám moc líto, co se stalo a víme, že náš syn bude tu nehodu mít do smrti před očima. Chceme pro něj spravedlivý trest, ale nechceme, aby měl nálepku vraha," smutně uvedl jeho otec Ivan.

Z informací, že by David měl být vyšetřován na svobodě, je šokován otec Simonky. "Tomu nemohu uvěřit. Co je ještě víc než smrt mé dcery? To si bude běhat po svobodě, dokud nezabije celou vesnici," ptá se Martin Jančovič a dodává: "I my jsme sehnali dobrou právničku, která udělá všechno pro to, aby David za svůj čin pořádně pykal."

wojtylak ( 21. února 2011 20:18 )

doporučil bych pozůstalým aby si zajistili spravedlnost sami a jednou pro vždy to znamená krev za krev.

kacota ( 3. února 2011 22:39 )

http://drahovsky.blog.sme.sk/c/253909/Dubovany-Preco-zomieraju-chodci-aj-ked-v-obci-je-50-tka.html Na Slovensku je v obci povolená 50tka a nie 80tka...keby šiel tak ako mal ísť, možno mohli byť ešte nažive...brzdná dráha auta, ktoré o 30 km prekročí povolenú rýchlosť je totiž úplne iná...Keby ale mládenec pri jazde používal trošku rozumu! Jeho "životopis" o používaní rozumu (a nielen pri jazde autom) moc nenasvedčuje... http://krimi.cas.sk/clanok/189882/prasa-za-volantom-dvoch-ludi-uz-zrazil-teraz-j eho-auto-zabijalo.html

pgga ( 3. února 2011 21:55 )

o hodne vic rychle nez mnel? ANO..........Bohuzel se stalo co se stalo..prisly o zivot dve 12 lete divky..TREST jemu jak to patri...jenze jak to sleduji v CR a Sr...pochybuji ze jakekoliv prava plati.

gogo ( 3. února 2011 21:08 )

Advokát ho z toho vyseká. Pokud má tatíček dost peněz... Za peníze již u nás vysekali větší darebáky.... Máme velmi dobré advokáty... Kteří ovšem neslouží právu a spravedlnosti ale naopak ...

kacota ( 3. února 2011 18:56 )

ja som včera bola v národnom divadle a pred ním bola hrubá vrstva ladu, taká hrozná aj na celom parkovisku, že paničky v opätkoch sa išli pozabíjat...zhodou okolností tam padlo, že či by toto nemohli napr.basisti sekat a odhrnat, takisto pri poliklinike-kde možeš íst rovno z ulice na chirurgiu, takisto by mohli u nás stavat tú dialnicu-snád sa jej moje vnúčence dočkajú a mohli by aj čistiť ten bordel, čo odkryje sneh, alebo asfaltovať tie výtlky po zime...roboty by pre nich bolo, len to kdesi vázne a pri -10°C by možno prišli aj na iné myšlienky ako len lietať zbesilo po cestách...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání