Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zabil dvě školačky a háže vinu na řidiče autobusu

David vinu za smrt dvou školaček odmítá
David vinu za smrt dvou školaček odmítá  (Autor: hc, Nový Čas)
Autor: Čas.sk, jos - 
21. srpna 2011
10:03

David Dadík (20), který začátkem tohoto roku svým vozem srazil na přechodu a usmrtil Aličku (†12) a Simonku (†12), napísal slovenským novinářům z vězení dopis, ve kterém vinu háže na řidiče autobusu.

David Dadík oslavil tento týden v leopoldovské věznici své 20. narozeniny a chce se co nejdřív dostat na svobodu. Z kriminálu napsal dopis slovenským novinářům, ve kterém vinu za nehodu, při které zemřela dvě mala děvčata, háže na řidiče autobusu.

"Autobusák stál na přechodu pro chodce a tím chodcům znemožnil cestu přes přechod. Podívala se vůbec ta děvčata na druhou stranu? Hm? To je záhada. Kdyby se rozhlédla, tak by mi nevběhla pod auto," napsal David novinářům a také si dovolil spekulovat, zda je autobusová zastávka v obci vůbec dobře umístěná. O tom, že ho soudní znalec usvědčil z toho, že po obci jel vysokou rychlostí, nepadlo v jeho dopise ani slovo.

989170:gallery:true:true

Davidova matka cítí lítost

Davidova matka Monika (40) na rozdíl od syna cítí lítost a bolest."Je to hrozný pocit. Těm ubohým dívkám jsem šla zapálit svíčku, když je pochovali. Šla jsem tam v noci, aby mě nikdo neviděl. Zapálila jsem svíčky a strašně plakala," uvedla paní Monika. "Jako matka chápu, co rodiče Simonky a Alice prožívají. Na jejich místě bych jednala ještě hůř," dodala Davidova matka.

David je ve vyšetřovací vazbě už 8 měsíců. "Nevidím důvod, abych tu byl. I jiní srazili a zabili lidi autem a neseděli tu," vzkázal David z vězení. Před několika týdny odmítl soudní dohodu o vině a trestu, která zněla, že je zodpovědný za smrt dvou lidí, za což by dostal 4 roky. Odmítl to, protože se cítí bez viny. Takto bude čelit obžalobě ze zabití, ublížení na zdraví, výtržnictví a nedovolené výroby a držení omamný látek.

Co se stalo 19. ledna

Žákyně páté třídy Alice a Simona šly domů ze školy. Po vystoupení na autobusové zastávce v Dubovanech (okres Piešťany) chtěly přejít na druhou stranu. Za autobusem se ale vyřítil se svým vozem David a dívky smetl. Podle znalců jel minimálně 80 km/h, povolená tam je padesátka. Simona zemřela krátce po nehodě, Alice po převozu do nemocnice.

dagmara2 ( 22. srpna 2011 11:18 )

Autor článku zpět do školy. Hrůůůůůza.

bosta ( 22. srpna 2011 10:16 )

Žákyně...šli,chtěli!!!Vím,že se vše dělá ve spěchu a šetří se.To ale neomlouvá!Zaměstnávat absolventy,s bídou,obecné školy můžete jinde.Taky by jistě nezruinoval firmu program,který gramatiku pohlídá.Jenže na prvním místě není čtenář,občan,ale kšeft.Jako ve všem u nás!!!

tuba24 ( 21. srpna 2011 23:13 )

Tak co cakate - bulvar je o kvantite a nie o kvalite Uz tam chyba len prefix "Sokujuce: " a na konci aspon 3 vykricniky!

kacota ( 21. srpna 2011 22:36 )

To opísali z Nového času aj so slovenskou gramatikou ...

marmat ( 21. srpna 2011 20:26 )

Já bych momentálne "napísal" (viz článek) na "rozdiel"(viz článek) od ostatních, že "děvčta" bohužel příšla o život díky bezcitnému, zfetovanému řidiči, jehož šílený skutek PĚVÁLCOVAL neuvěřitelný výkon autora/ky uvedeného článku !!! Dělají se vůbec v Blesku rešerže-nebo je to VIP REDAKTOR s neomezeným a nekontrolovaným výstupem VOLOVIN...aby ho nakonec taky někdo naštvanej "NEZBIL" autem! ALE CO KDYŽ SE JEDNÁ O ČESKO-SASKO-SLOVENSKO-ŠVÝCARSKÝ dialekt???

Zobrazit celou diskusi