Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Simonka (†12) umírala rodičům v náručí

Otec byl po nehodě u Simonky (†12). Zemřela mu v náručí.
Otec byl po nehodě u Simonky (†12). Zemřela mu v náručí.  (Autor: Čas.sk)
Autor: šiš, shp - 
21. ledna 2011
15:48

Ve slovanských Dubovanech se ozvaly brzdy a náraz do betonového sloupu. Na zemi zůstala v krvi ležet dvě dívčí těla. Simonku Jančovičovou (†12) a Alici (†12) smetl svou zběsilou jízdou David D. (19). K umírající Alici ihned přiběhli rodiče. Dívku se snažili lékaři ihned dopravit do nemocnice, ale při převozu zemřela. Když umírala, její rodiče ji drželi v náručí…

„Simonka vyletěla do vzduchu několik metrů vysoko a spadla na cestu. Alici auto odhodilo do příkopu,“ popisuje hrůzostrašnou událost svědkyně Katarína. Rodiče tak drželi v náručí svou dceru, než naposledy vydechla. „Oni se jí snažili dát ze všech sil první pomoc, ale Simonka zemřela. Je bez ní neuvěřitelně prázdno, a to nejenom doma, ale hlavně v srdci. Nikdy jsme nechtěli mít hodně peněz, nikdy jsme nechtěli hmotné věci. Celý život jsme si zakládali na rodině a teď se nám rozpadla. Je to hrozná tragédie,“ plakala Simončina babička.

Na bratříčka se bude koukat z nebe

„Nevím, co mám na to říct. Život mojí dcerky to už nevrátí. Ptal jsem se, zda měl řidič v krvi alkohol, ale výsledky ještě nejsou, říkal zdrcený otec Martin Jančovič. „Zůstal nám už jen malý Martínek (2), pro kterého musíme žít. A určitě na něj z nebe bude dávat pozor jeho sestřička,“ dodala babička.

Stejně krutý osud čekal i na druhou sraženou dívku Alici. K havárii byl přivolaný její otec, hasič Ladislav. Když viděl umírat svojí dceru, zkolaboval. Dívka pak zemřela druhý den v nemocnici.

Takhle došlo k tragické nehodě. Takhle došlo k tragické nehodě. | Infografika Blesk

Na zastávce je přechod pro chodce

Smrt dívek viděl i řidič autobusu Stanislav Vrba. Ten jako vždy zastavil na zastávce, jejíž nevýhodou je, že přímo na ní je i přechod pro chodce. „Na ten pohled nikdy nezapomenu. Děvčata vystoupila z autobusu, rozhlédla se, zda nejede auto. Ale najednou jsem slyšel, jak okolo mě něco prosvištělo a auto narazilo do jejich těl,“ říká řidič. „Děvčátka jsem znal odmalička, autobusem jezdila pravidelně,“ dodal se smutkem v hlase. Podle místních řídíl David D. na ulici »jako prase« a v minulosti byl už trestán za dopravní přestupky.

miriam ( 23. ledna 2011 21:02 )

zkus tvnoviny.sk

ilemas ( 22. ledna 2011 18:53 )

si neustále uvědomuji, že nemám jezdit jako prase. Shodou okolností mám 12-letou dceru Simonku. Někde jsem četl, že obě dívky se rozhlédly, pak teprve přecházely, když se v plné rychlosti (130!!!) vyřítilo auto. Udělat to já, tak se jdu nechat dobrovolně zlynčovat. Tenhle případ budu bedlivě sledovat, abych věděl, jak bude nakonec potrestán. Troufám si tvrdit, že to bude zase výsměch. Mladická nerozvážnost a bla bla bla. Dal bych mu zákaz řízení na doživotí. Upřimnou soustrast rodičům.

evita5555 ( 22. ledna 2011 11:28 )

ten hazlík by si zaslúžil trest smrti, lebo zo skúseností ľudí z jeho okolia sme sa dozvedeli, že je to nepolepšitelný grázel. Ale!!!!!! Rodičia detí, ktorí majú deti, ktoré chodia samostatne po verejných kominikáciách, nepodceňujte neustále zdôrazňovanie, že na prechode nie sú vôbec chránené, naopak. Že je lepšie počkať si, kým nebude cesta úplne bezpečná a až potom vstúpiť do vozovky. Som šoférka a už x krát sa mi stalo, že ja som dala prednosť na prechode mamičke s kočiarikom a auto stojace za mnou ma obehlo a len všetci svätí tú matku uchránili od zranenia či smrti. A hlavne toto vystupovanie z autobusov. Chodím po ceste, kde je autobusová zastávka pri škole. Ja tam vždy zastanem, či už idem za autobusom alebo v protismere,iní vodiči to nerobia, lebo viem, ako sa tie deti chovajú, prebiehajú cez cestu pred aj za autobusom. Myslím si, že by tam mal stáť policajt a učiť ich, ako sa majú chovať. Oni sú len deti, oni si neuvedomujú všetko, čo sa im môže stať, ale rodičia by im to mali opakovať denne. A smrť týchto dvoch dievčatiek by mala byť naozaj mementom pre všetkých dospelých, rodičov, vodičov ale aj pre deti. Na tomto prípade by deťom dospelí mali vysvetliť, že zdržanie 1 minúty im môže zachrániť život. Úprimnú sústrasť rodičom a celej rodine.

528823 ( 22. ledna 2011 09:52 )

Právě,že jsou to děti tak mse na ně musí brát ohledAle to Tě Blbe asi nic neříká že?Ty jsi asi taky jeden z těch moudrejch.

mrum ( 22. ledna 2011 09:40 )

Je třeba si uvědomit hlavně to, že chodec na přechodu přednost NEMÁ, nýbrž že vstupem do vozovky nesmí narušit plynulost provozu. Je spousta lidí, starší, málo mobilní, v šedým oblečení, co tam s přesvědčením jakéhosi práva vzniklého kdysi z přitroublé a lživételevizní reportáže vlezou 2 metry před autem, a řidič i kdyby jel 40 km/hod, tak v tomhle počasí s tím nic neudělá, prostě chodce sejme. Navíc nechápu, že v zájmu svého vlastního zdraví chodci nedbají základních pravidel - především úsudku zdravého rozumu - a vynucuují si něco, z čehož nemohou vyjít dobře (srážka s autem, jak to asi pro ně dopadne). To ovšem nic nemění na skutečnosti, že někteří řidiči jezdí jako ho.ada a ten, kdo jede pod vlivem alkoholu, drog, bez ŘP, nadměrnou rychlostí, by měl být řádně potrestán. Jestli ten maník jel v obci 130 km/hod., tak doživotní zákaz řízení, 20 let v kriminále na nucených pracech a oni by si to i ti ostatní rozmysleli.

Zobrazit celou diskusi