Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lupiči ukradli šperky za milion, prodavačka je neubránila

Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po lupčích.
Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po lupčích.  (Autor: Tomáš Vrbenský)
Autor: ČTK, rvs - 
5. ledna 2011
15:15

Tomu se říká drzost! Tři neznámí mladí lupiči ukradli v úterý odpoledne ze zlatnictví na náměstí v Nové Pace na Jičínsku šperky za nejméně jeden milion korun. Prodavačka při loupeži zraněna nebyla, ač se při přepadení aktivně bránila.

Dva z lupičů se v zadní části prodejny vrhli na prodavačku a třetí mezitím kradl vystavené náramky, řetízky, prsteny a další šperky z bílého a žlutého kovu. Všichni tři poté z prodejny utekli směrem přes náměstí na autobusové nádraží. Lupičům hrozí trest až 12 let vězení.

Dva z pachatelů byli ve věku kolem 20 let, asi 180 centimetrů vysocí a byli hubené postavy. Jeden byl oblečen do světle modrých riflí a šedé mikiny s kapucí. Zbylí dva měli na sobě tmavé oblečení.

Policie žádá občany, kteří se v době loupeže od 14:15 do 14:45 pohybovali v Nové Pace na Masarykově náměstí a v okolí autobusového nádraží, aby se se svědectvím přihlásili na lince 158 nebo na policejní služebně v Nové Pace.

gogo ( 8. ledna 2011 16:19 )

prodavačka je neubránila... Jak proboha jedna prodavačka měla ubránit šperky vůči třem útočníkům ? To se daří pouze ve slaboduchých filmech... Toto byla realita. A prodavačka neměla ani tři životy, jak tomu bývá třeba v pc hrách....

divenka ( 5. ledna 2011 15:59 )

tak mám kamerový systém. Investice se jistě vyplatí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání