Ve čtvrtek 11. září dopoledne kriminalisté z Kladna a Krajského ředitelství policie Středočeského kraje v součinnosti s dalšími složkami Policie ČR zadrželi skupinu všech jedenácti osob. Zadržení proběhlo standardním způsobem, za přítomnosti zásahové jednotky. Skupinu tvořilo osm cizích státních příslušníků a tři Češi.

Policisté v halách na Plzeňsku zajistili více než tisíc kusů rostlin konopí ve stádiu růstu. Zajištěna byla také sušina konopí v počtu řádově desítek kilogramů. V současné době je kvalita sušiny zkoumána experty z odvětví chemie.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání proti všem osobám. Muži jsou důvodně podezřelí ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Za takové protiprávní jednání hrozí pachatelům trest odnětí svobody až pět let. Vzhledem ke skutečnosti, že tuto trestnou činnost páchali ve velkém rozsahu, může být trest odnětí svobody až ve výši deseti let. Není vyloučeno, že v průběhu vyšetřování se právní kvalifikace může změnit. Proti osmi osobám je trestní stíhání vedeno vazebně.

Celý článek naleznete zde: http://www.krimi-plzen.cz/a/obri-pestirna-drog-zlikvidovana-zasahova-jednotka-zautocila-na-dobranske-mlyny/

FOTO: Krimi Plzeň