Policisté jej ale po několika metrech doběhli a i přes jeho aktivní odpor ho zpacifikovali. Na základě těchto skutečností hlídka muže zajistila a převezla na policejní stanici, kde se snažili ověřit jeho totožnost a vyřešit přestupkové jednání. Agresor na hlídku hovořil nejprve anglicky, poté česky s přízvukem a několikrát přitom uvedl jinou totožnost. Na oddělení policisté u muže provedli orientační dechovou zkoušku, kterou mu byly naměřeny téměř tři promile alkoholu v dechu.

Dosud neztotožněný muž však policistům místo uvedení svého pravého jména opakovaně činil nabídku, že pokud ho ihned pustí a jeho jednání nebudou dále řešit, „daruje“ jim finanční hotovost ve výši jeden tisíc korun. Muži zákona ale nereagovali tak, jak si agresor zřejmě představoval, a úplatek odmítli. Policisté muže následně za jeho „štědrost“ zadrželi.

Po několika hodinách střízlivění na policejní stanici konečně uvedl svou pravou totožnost. Vinu však popřel a k věci se kriminalistům odmítl vyjádřit. Sedmačtyřicetiletý Američan je nyní obviněn z trestného činu podplacení, za což mu v případě odsouzení hrozí až šest let za mřížemi.

prap. Bc. Iveta Martínková tisková mluvčí PČR