Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Komentář: Poděkujme komunistům za „mlátičku“ Ondráčka. Odhaluje jejich tvář

Autor: Petr Holec - 
17. května 2019
05:02

Samozvanou Doněckou republiku na východě Ukrajiny sice skoro nikdo na světě neuznává, pětileté výročí jejího vyhlášení si tam ale podle všeho umějí správně užít. Radost jim totiž přijel rozdat i komunistický poslanec Zdeněk Ondráček, jinak též známý jako někdejší esenbácká „mlátička“ z pražských protikomunistických demonstrací před listopadem 1989.

Ondráček se ostatně právě do Doněcké republiky nejlíp hodí, má to ale malý problém: Na oslavy ho coby zástupce Česka přivezla limuzína s českou vlajkou. Někdo by si tak mohl omylem myslet, že pět let Doněcké republiky s „úřadujícím prezidentem“ Denisem Pušilinem oficiálně oslavuje i Česko. Ondráček si totiž dal podle videa z oslav fakt záležet: jeho cesta vypadala jako oficiální návštěva českého zástupce včetně národní hymny a jako o „delegaci České republiky“ o něm referovala i tamní tisková agentura.

I proto se od soukromé cesty komunistického poslance radši hned distancoval premiér ANO Andrej Babiš i ministr zahraničí ČSSD Tomáš Petříček. Česko totiž považuje Pušilinovu trucrepubliku za Ukrajinu a nejen na Ukrajině by si to proto mohli špatně vyložit. A zvlášť když Ondráček mluví i vypadá jako pravověrný člen Pušilinovy „vlády“, co se právě vrátil z fronty. Navíc je tamní „prezident“ na sankčním seznamu EU, tu ale pro změnu nejspíš neuznává Ondráček.

Ondráček připomněl, co jsou komunisté zač

Někteří politici teď řeší, kde vzal komunistický poslanec českou vlaječku, tu si ale mohl dodnes hrdý „obušek“ klidně ušít doma. Ondráček opět mlčí jako hrob, Blesk Zprávám ale řekl, že „soukromé cesty do zahraničí“ nekomentuje. Tím aspoň potvrdil, že v Doněcku byl oficiální „českou delegací“ pouze pro Pušilina a spol. Ten mu za to zřejmě nechal zahrát českou hymnu – něco za něco.

Ondráčkův výlet nakonec pronikl až do Sněmovny. Nejen poslanec SPD Jiří Kobza sice navrhl ověřit pravost videa, což možná není v případě východoukrajinských hybridních fake news od věci. Zahraniční výbor Sněmovny přesto záhy přijal hlasy poslanců Pirátů, Starostů, ODS, lidovců a ANO usnesení, jímž se od Ondráčkova výletu distancuje. A deklaruje, že se nejednalo o oficiální cestu a že podporuje územní celistvost Ukrajiny. Výbor navíc doporučil, aby se k tomu stejně postavilo i plénum Sněmovny.

Ondráček je samozřejmě velkou českou ostudou a nejen v Donbasu. Na druhou stranu všechno špatné bývá pro něco i dobré. Takže díky své doněcké poslanecké exkurzi Ondráček znovu všem připoměl, co jsou komunisti zač. A hodí se to zvlášť teď před volbami do Evropského parlamentu, kdy se i komunisti trumfují, jak všude hájí zájmy Česka.

dante ( 18. května 2019 11:40 )

Znám řešení na stávky hloupé mládeže--okamžitě zrušit komunistické vysoké školi --zadarmo--a podle západu pěkně VŠ PLATIT--už jsme jediný skanzen komunizmu ve školství dokonce i v Rusku se VŠ pěkně platí--mladí řvou na komouše--ale studovat za koušské zadarmo jim nevadí--blbečkům ???

dante ( 18. května 2019 11:34 )

Kdyby novináři dokázali odsoudit i naštěvu Štětiny-Pospíšila-Kalouska ATD u Ukrajinských fašistů tak to by byla spravedlnost ale ti tupci zapomněly že Ukrajinští fašisté banderovci vraždili i na Slovensku a hoši z Dombasu tu nevraždili-co by udělali Madaři kdyby jim Slováci zakázali mluvit Madarsky--válka--a proto je na Dombasu spravedlivá válka-a Ondračka dnes ho pomlouvají---zítra bude za hrdinu-tak to normálně v Česku chodí !!!!

Ingping ( 17. května 2019 13:35 )

..a tak, zadarmo se nažrat a napít...kdo by to nebral...a když mu to Ti proruští vypatlanci žerou...ja se divím, že taková verbež ještě může žít na úkor státu. Všem co sympatizují s KSČ bych snizil důchod a aktivní členy bych nechal odejít ...do toho důchodu...

ivoadler ( 17. května 2019 12:41 )

P.S. Prodavačky ze supermarketu nedemonstrují. Musí pracovat. Demonstranti i petenti se rekrutují z řad studentů humanitních oborů a svobodných povolání, kteří si monopolizovali právo mluvit hlasem veřejnosti. Vždyť vyložit petenční arch někde ve škole nebo divadle je tak snadné! Patří to k osobním svobodám, není-liž pravda? Ve fabrice nebo supermarketu petenční arch nebude. Politika na pracoviště nepatří!

Taurus70 ( 17. května 2019 12:02 )

AntonioZe***ti jste jeste vetsi blb nez jsme doufali😂😂😂Pokud opravdu neumite Cesky prosim diskusi se nezucastnujte ztrapnujete sebe i Vase rodice .Dekuji🙇🙇🙇

Zobrazit celou diskusi