Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Už je fakt zle: Češi chtějí do vazby bez soudu. Kvůli teroristům

Češi chtějí do vazby. Proč?
Češi chtějí do vazby. Proč?  (Autor: Koláž Blesk.cz)
Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
8. prosince 2015
07:20

Jak v Česku poznáte, že může být fakt zle? Třeba když před ztrátou jistých svobod varují i komunisté, tradiční lupiči většiny našich svobod. A právě oni teď upozorňují na nebezpečí zavedení vazby bez soudu, což si podle průzkumu TNS Aisa pro Českou televizi přeje v případě teroristů 85 procent Čechů. 

„To je zásadní omezení osobní svobody. Nevím, proč by to měla řešit jen policie,“ řekl k tomu šéf komunistů Vojtěch Filip s tím, že současná lhůta 48 hodin, kdy nás policie může držet v právním nimbu bez souhlasu státního zastupitelství a soudu, úplně stačí. „Lidé si neuvědomují, že podezřelý a nařčený z terorismu může být každý,“ dodal k bláznivému přání většiny Čechů ministr spravedlnosti Robert Pelikán.

Je to už tradiční ironie: čím více se Česku vyhýbají uprchlíci i teroristické útoky, tím více Češi imaginární uprchlíky nenávidí a barikádují se před možnými teroristickými útoky. Teď dokonce chceme chodit do vazby bez soudu, což je zhruba stejné jako nechat se soudit policisty, kteří nás občas zbijí, případně spolupracují se zločinci. Vzhledem k deficitu teroristů v Česku by navíc podobný zákon nejvíc dopadl na nás, neteroristy.

Protože podezřelý a nařčený z terorismu dnes může být skutečně každý, jak upozorňuje Pelikán. A zvlášť v zemi, kde většina médií (na rozdíl od západoevropských, kde o terorismu vědí své) ihned vyhlašuje terorismu válku. Plane vám v očích džihád jako poslední dobou například Jiřímu Ovčáčkovi? Vypadáte trochu tunisky? Nebo nešťastně? Anebo chodíte kolem Pražského hradu každý večer venčit psa a neuctíváte u toho prezidenta? Policie vás hodí do díry.

Protože co kdyby? Problém je, že policie by do díry nejradši hodila každého, nejlíp se tam totiž přiznává. I chudák David Rath se tam nad sebou málem rozbrečel, a to ho tam poslal soud. Jestli to s námi půjde takhle dál, skončíme brzy kvůli strachu z islámského teroru s vlastním terorem, který se ovšem od většiny islámských zemí nebude moc lišit: budeme nenávidět všechno jiné, vzdáme se vlastních svobod a vládu předáme policii. Nějak tak to funguje v kolébkách teroristů.     

kkkastr ( 8. prosince 2015 11:38 )

Ááávadí ti že budeš muset konečně jednou platit daně, viď?

aaobcanka ( 8. prosince 2015 10:48 )

Konečně odvážná Evropanka, Marine Le Pen (-ová) ! To tady tu Sodomu Gomoru EU musí vzít do rukou žena, abychom ubránili Evropu, aby se vyhnali vetřelci, aby se člověk začal opět množit přirozenou cestou (souloží), a nikoliv, jako v případě gayů, in vitro (ve zkumavce) ? Budoucí francouzská prezidentka, Mařenka Le Pen, se zdá jako bezva ženská : https://cs.wikipedia.org/wiki/Marine_Le_Penov%C3%A1 . Kéž bychom v Čechách měli takovou babu ! Marine Le Pen je francouzská politička a právnička, od roku 2011 předsedkyně Národní fronty, poslankyně EP/EU. Chce výrazně omezit imigraci a upravit získávání francouzského občanství. Pokud se v roce 2017 stane francouzskou prezidentkou, zruší manželství pro osoby stejného pohlaví. Chce vystoupit z eurozóny a znovu zavést národní měnu frank. Nyní je předsedkyní francouzské strany Front National, která byla v květnu 2014 nejsilnější francouzskou stranou ve volbách do Evropského parlamentu. Neteř Mariny Le Pen je Marion Le Pen, též politička a členka Národní fronty.

recus ( 8. prosince 2015 10:24 )

Petr Chejn, Vyšší Brod a já Po Švýcarech je Donald Trump s návrhem zákazu vstupu všem muslimům další rozumný politik. Ve Švýcarsku jim zakázali pod velkými pokutami nosit zahalené ksichty : "Jsi v naší zemi, musíš ctít naše zákony." A to je správně, kdy si to konečně uvědomí i naši politici a spol. ?

meverickx ( 8. prosince 2015 08:54 )

To tady ten ubožák Holec píše ty své píč..o.viny asi zadarmo né,.,. ?? To přece není možné za toto ještě někomu platit .,,. No asi na USA Ambasádě mají peněz pro naše vlastizrádce dost ,., Havel se svou partičkou jim vyplatil ,,tak to zkouší dál,., Hlavně ted letí šmejdi kteří nasazují proti Zemanovi ,,,, Ale Holec ----- máme tě v paměti ,,neboj na každého jednou dojde

Zobrazit celou diskusi