Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Sníh zraňoval: Nad dětmi praskla skleněná deska!

Autor: ČTK, jaj - 
7. prosince 2010
15:10

Plexisklo v pasáži Divadla v Dlouhé již nevydrželo tíhu sněhové pokrývky a prasklo. Jen zázrakem deska nespadla přímo na kolem procházející děti. Přesto byly s lehkými zraněními odvezeny do nemocnice na Bulovce. Na Žižkově padající sníh ze střechy zranil mladého muže.

V Dlouhé ulici v Praze se dnes dopoledne po pádu sněhu propadla plexisklová výplň podhledu a dopadla poblíž dětí, které procházely kolem. Padají deska naštěstí děti nezasáhla, záchranáři je přesto převezli do nemocnice k preventivní prohlídce, sdělil ČTK policejní mluvčí Tomáš Hulan. Policie nyní na místě vyšetřuje příčiny neštěstí.

Záchranáři odvezli děti do nemocnice na Bulovku. "Jedná se o lehká zranění, děti mají zhmožděniny hlavy a ramene," řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová. Nemocnice na Bulovce se ke zdravotnímu stavu dětí odmítla vyjádřit s tím, že neposkytuje žádné informace o pacientech.

Nehoda se stala v pasáži nedaleko Divadla v Dlouhé. Policistům byla nahlášena zhruba v 9:40. "Policisté budou nyní zjišťovat příčiny pádu a kdo je za něj zodpovědný," uvedla policiejní mluvčí Eva Kropáčová.

Sníh zraňoval i jinde

Mluvčí záchranné služby uvedla, že sníh dělá problémy i v jiných částech Prahy. Záchranáři dnes také museli vyrazit v 09:45 do Jeseniovy ulice na Žižkově. Tam padající sníh ze střechy zranil 24letého muže. "Se zhmožděným poraněním hlavy byl po akutním ošetření převezen do vinohradské nemocnice," uvedla Ernestová.

Skleněná střecha se pod vahou sněhu a ledu propadla také v pasáži Jiřího Grossmanna, spojující ulici Politických vězňů s Opletalovou a Václavským náměstím.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi