Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Boháč Vítek: U soudu projel 6 miliard

Autor: ap, Kšim - 
11. listopadu 2010
19:05

Miliardář Vítek by si měl najít lepšího advokáta. Před rokem musel při rozvodu zaplatit své manželce Evě Vítkové rekordních 3,6 miliardy výživného. Teď zase prohrál dlouho se táhnoucí spor s bývalými členy družstva Včela. Ti po Vítkovi požadují vyrovnání ve výši šest miliard korun!

Celých třináct let se táhne spor mezi bývalými členy spotřebního družstva Včela a společnostmi Property Investments a CPI Reality z impéria miliardáře Radovana Vítka. Vrchní soud v Praze dal čtvrtek za pravdu družstevníkům. Ti požadují odškodnění ve výši šesti miliard korun. A to je hodně i pro jednoho z nejbohatších Čechů, jehož majetek se odhaduje až na čtyřicet miliard.

Podvedl nás

Radovan Vítek převzal družstvo Včela v roce 1997 pomocí hromadného náboru nových členů a následné změny stanov. Včela se později stala základem jeho budoucího impéria a realitní skupiny Czech Property Investments.

Družstevníci svou žalobu staví na tom, že převzetí bylo učiněno na základě neplatných stanov, které si nové vedení přizpůsobilo svým záměrům.

Nesouhlasíme, je to promlčené

Vrchní soud dal za pravdu družstevníků a zvrátil tak rozhodnutí Městského soudu v Praze, který svým předchozím verdiktem podpořil naopak miliardáře Vítka. S rozsudkem se Vítek smířit nehodlá a u nového projednávání chce argumentovat uplynutím promlčecí lhůty.

"Důvody žaloby považujeme podle platné legislativy za promlčené, z těchto důvodů se podle nás pro společnost CPI Reality, respektive někdejší společnost Včela nic nemění, a to ani ve vztahu k majetku," zhodnotila pro týden.cz mluvčí skupiny CPI Michaela Winklerová.

Ve hře je šest miliard

Ve sporu se nehraje o žádné drobné. Majetek Včely byl v roce 1997 oceněn na tři miliardy a sedm set milionů korun. Dalších sto milionů korun získával ročně z pronájmu.

Družstevníci nyní po společnostech Czech Property Investments a CPI Reality požadují vyrovnání ve výši šest miliard korun. Případ se nyní vrací k Městskému soudu v Praze.

derek ( 12. listopadu 2010 13:43 )

nejde o žádného chytrého podnikatele , ani genia. Obyčejně jako každý český miliardář někde něco ukradl a vytuneloval. Kdepak poctivá práce .

ales1 ( 12. listopadu 2010 12:06 )

možná je to tím, že se pan Vítek nevykecává v Blesku, děvčico z hor. Místo toho pracuje a vymýšlí obchody.

torro ( 12. listopadu 2010 07:16 )

to se vazena musite zeptat toho KO.M.E.D.O.S.E. na hrade ten tam pise ty svoje blaboly modra zelana a jak cestuje po svete cestovni kancelar SADARMO on ani nema zajem o sve podanne ty muzou padat na hubu a on bude mit stale ten priblly usmev Z TETO ZEME JE MI NA B.L.I.T.I

Shelby16 ( 12. listopadu 2010 02:45 )

Chci ihned vysvětlení od Václava Klause, jaktože poctiví lidé jako já, žijou za nuznou mzdu od výplatě k výplatě, poctivě dřou celý život a dosáhnout akorát velkého ho*na ! A někdo je vychechtaný a peníze (tisícovky a pětitisícovky) může přehazovat doma vidlemi !

Shelby16 ( 12. listopadu 2010 02:39 )

abych z platu poctivé prodavačky dosáhla majetku pana Vítka !!!!!!!!!!!!!!!! JAK JE TOHLE MOŽNÝ ?????????!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi