Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Odhozeným štěňatům nahradila mámu láhev

Autor: oce, jak - 
28. srpna 2010
06:01

Opuštěná, bezmocná, ještě s pupeční šňůrou u bříšek. Tak začal život šesti štěňátkům voříška, která našla náhodná chodkyně v bedně ve křoví u děčínského supermarketu.

Stačilo pár hodin navíc a štěňata by nepřežila. Měla ale štěstí, zavčas se dostala do psího útulku, kde se nyní učí obejít bez máminy péče.

„Zachránili jsme je skutečně na poslední chvíli. Za pár hodin by jistě pošla hlady,“ potvrdil Jaroslav Kácha z děčínského útulku. Před šesticí slepých chundelatých klubíček stál ale obtížný úkol. Naučit se pít umělé mateřské mléko z kojenecké láhve.

Za měsíc půjdou k novým majitelům

„Naštěstí to všechna, i když někdy s velkými obtížemi, zvládla. Je to zabíračka i pro mne, musí se krmit zhruba devětkrát za den, v přepravce si je beru i domů,“ vysvětlovala jedna ze zaměstnankyň útulku Petra Šindelářová (21).

Čtyřem fenkám a dvěma psům je nyní pár dní a mají se čile k světu. „Za zhruba měsíc už budou všechna připravena putovat k novým majitelům. Snad je rychle udáme dobrým lidem,“ dodal na závěr Jaroslav Kácha. Mají třeba čtenáři Blesku zájem? Hlaste se, prosím.

susanah ( 29. srpna 2010 11:37 )

je to možný. Naštěstí to vyšlo.

iivvuullkkaa ( 28. srpna 2010 09:31 )

Už je mi fakt na zvracení z těchto lidí!!!! Tohle prostě neudělá normální člověk!!!! Vím,že se dějí daleko horší věci, ale tohle je jeden z těch humusů, za který bych sekala ruce a nohy!!!!!!! A jestli to čte někdo, kdo někdy něco takovýho udělal, tak ať chcípne!!!!!!!

janamala ( 28. srpna 2010 08:04 )

snad jen to, že tomu člověku, co je nechal u popelnice nepřeju v životě nic hezkýho...

Zobrazit celou diskusi