Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na kolejích zemřela školačka (†15): Lidé tudy chodí dál!

Autor: Vlaďka Hradská, jak - 
5. srpna 2010
20:30

Piktogram vlaku se symbolickými rudými skvrnami a varovný nápis »život… nebo o pár kroků kratší cesta«. Tato neobvyklá značka má varovat lidi před vstupem do kolejiště v místech, kde předloni zemřela mladá školačka (†15). Skutečnost je ale jiná. Lidé strhli plot a kolem značky si dál krátí cestu přes nebezpečné koleje.

„Chodím tudy už roky. Je fakt, že v létě je tu vysoká tráva a není moc vidět, ale ta cesta je nesrovnatelně kratší. Kdekdo toho využívá,“ řekl Blesku jeden z procházejících.

Jeho slova potvrzuje vyšlapaná stezka v kolejišti. „Nezastaví je nic. Ten plot tu vždy opraví a za pár dní je stržený. Opakuje se to roky. Od té doby, co vlak zabil patnáctiletou holčinu, tu občas stojí strážníci. Teď přibyla značka, ale nic se nezměnilo,“ řekla Jana Málková, která bydlí nedaleko.

Řešením je podchod

Nepomáhají ani pokuty, které občas strážníci neposlušným chodcům udělí. „Chodit přes koleje je hloupost a hazard. Jediným řešením je podchod, který bude součástí celkové rekonstrukce kolejiště a nádraží. Už je vyprojektovaný, zatím ale není vydané stavební povolení,“ řekl místostarosta Pavel Pavel.

Značku, kterou navrhli strakoničtí studenti Ester Řandová a Martin Kůs, nechala policie ve spolupráci s radnicemi nainstalovat na nebezpečných místech u kolejí v Písku i Táboře. Ani tam ale lidé varování neberou vážně.

matyldamatylda ( 6. srpna 2010 17:16 )

znojmacka

znojmacka ( 6. srpna 2010 15:45 )

jablko,ale odstrašující případ je to pro "hypoteticky" budoucí chodce přes koleje, kteří by mohli dopadnout jako tahle dívčina.. Když to někomu zachrání život, je to dobře, i když pro pozůstalý je to nepříjemný.. Ale kdyby se odstrašující případ udělal z někoho před ní, TŘEBA by tahle holčina ještě žila.. No a to, že nejsou schopni s tím něco udělat, já nevím, ale lidi by měli chodit na místech tomu určeným a nebo dávat fakt bacha.. Podchodama by museli provrtat snad celý kolejiště, protože lidi jsou líní někdy ujít i blbých 5 metrů k podchodu a nedají si říct a nedají si říct.. bohužel..

jablkoapple ( 6. srpna 2010 14:04 )

To je sice pravda,ale nikdo přesně nevíme co se tam stalo.A tady v tom článku o tom píšou jakoby tam byl plot z obou stran atd.Jenomže plot je tu jenom z jedné strany a je jasné,že když tam někdo vleze tak se nebude vracet a strhne radši tak jedinej pochybnej plot co tam je.Nejhorší je,že se o toto místo město začalo zajímat až když se tohle stalo.Ve Strakonicích je strašně nebezpečných míst a stačí se prjít jenom kus za vlakové nádraží.Kolik se toho ještě musí stát aby se s takovými věcmi začalo něco dělat.

jablkoapple ( 5. srpna 2010 23:19 )

Musíte to tu pořád řešit?Akorát tuto nehodu připomínáte lidem,kteří ji znaly a věřte,že to není nic příjemného,protože sem ji znala.Jakoby nestačilo,že sme málem odešly z kina kvůli nechutné reklamě o této nehodě,která byla puštěna před filmem.Už tak tím dost lidí trpí a tímto to ještě zhoršujete.Tou cestou chodila už i moje babička a město nebylo schopné s tím nic udělat za tolik let a až teď,když se stala tato nehoda,se s tím začlo něco dělat.Takže nepište o této nehodě jako o odstrašujícícm příkladu.Může za to město,které není schopné ochránit bezpečí občanů a ještě požadovaly po její mamce peníze když zjistila,že jí spořila.Ten jakoby opravený plot stál sotva sám takže se není čemu divit,že ho vždycky strhnou.Nejdřív si o něčem zjistěte pořádně informace a potom pište!!!

Zobrazit celou diskusi