Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dva vlaky vyjely proti sobě: Tragédii zabránila výpravčí

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Pavel Čempěl - Ilustrační foto)
Autor: ČTK, rvs - 
16. srpna 2010
19:46

Jen díky všímavosti výpravčí se zabrániloí tragédii! Na jednokolejné železniční trati mezi Ješeticemi a Heřmaničkami na Benešovsku proti sobě ráno vyjely dva rychlíky, které se nakonec zastavily asi dva kilometry od sebe. Nebezpečnou situaci zřejmě zavinil zaměstnanec železnice. Na trati byl celé dopoledne přerušen provoz.

V 08:30 vyjel ze stanice Ješetice rychlík směřující z Českých Budějovic do Prahy, proti němu ve stejnou dobu po jednokolejné trati vyrazil ze stanice Heřmaničky vlak InterCity jedoucí z Prahy do Lince.

"Oba vlaky výpravčí zastavila použitím funkce 'generální stop', k žádnému zranění ani škodě nedošlo," uvedl náměstek generálního inspektora Drážní inspekce Jan Kučera. Soupravy díky tomuto zásahu zůstaly stát několik kilometrů od sebe. "Každý zastavil pár set metrů za stanicí," upřesnil náměstek.

Podle dosavadních výsledků vyšetřování nejde o chybu techniky ani systému, ale o selhání člověka. Vina je podle Kučery zřejmě na některém ze zaměstnanců železnice, zatím ale nebyla prokázána. Očekává se, že se viník buď sám přizná, nebo bude jeho zavinění dokázáno porovnáním jednotlivých výpovědí.

c3rb3r0s ( 17. srpna 2010 09:30 )

No tak trest nebude samozřejmě skoro žádný, žádné neštěstí se totiž nestalo. Ani žádné bezpečnostní opatření neproběhnou. To by se udělalo jen v případě, že by se ty vlaky srazily.

arcaben ( 16. srpna 2010 20:34 )

a jak se dráhy pochlapí vůči výpravčí,která neštěstí zabránila??Pro čtenáře Blesku jste bezejmenná,přesto Vám patří velký dík

Zobrazit celou diskusi