Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Desítky vojáků mají falešnou maturitu!

S maturitní zkuškou si někteří vojáci hlavu nedělají
S maturitní zkuškou si někteří vojáci hlavu nedělají  (Autor: Stanislav Krupař)
Autor: jak - 
19. června 2010
09:58

Případ tří chrudimských výsadkářů, kteří si nechali udělat falešná maturitní vysvědčení, aby dosáhli na vyšší pozice není ojedinělý. Ministerstvo obrany podezřívá až několik desítek vojáků ze stejného podvodu.

Na první tři případy chrudimských výsadkářů upozornila televize Nova a případ už převzal pardubický úřad vyšetřování. Policie ale odmítá podat  bližší informace. "Mohu jen potvrdit, že se případem zabýváme a že už padlo první obvinění," řekla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Podle serveru idnes.cz, který dnes zprávu přinesl se nejdená o ojedinělé případy."Rozhodně se nejedná o jednotlivce. Celkový počet půjde do desítek," řekl ministerský úředník, který nechce být jmenován. To samé se ozývá od vojenské policie, která se případem podrobněji zabývá. "Skutečně to vypadá, že těch případů bude víc, všechny ostatní jsou zatím ve fázi vyšetřování,"uvedla tisková mluvčí.

Parušutisty, kteří si chtěli dopomoci k vyššímu postavení a vyšším platům podvodem, teď čeká civilní soudní řízení. V tom jim hrozí až pětileté vězení.

vonamula ( 19. června 2010 18:29 )

... ve státě, kde je polovina politiků JudrzezPlzně se nedivím. Na případě mladýho Bendy je vidět, že trotl zůstane trotlem a může mít jakýchkoliv titulů milión.

sakra ( 19. června 2010 14:55 )

U nás za peníze koupíš mimo smrti cokoliv, včetně maturity a doktorátu. V tom jsme na světě určitě první.

pazdirm ( 19. června 2010 12:34 )

Zajímal by mě trest pro tuto skupinu podvodníků.....zase se to smete do koše a- jako všechny podvody v naší společnosti, tak podvodníkům všem ať se daří, proč by se měli učit, když to jde jinak!

sosacek ( 19. června 2010 11:00 )

cca 10 000..

Zobrazit celou diskusi