Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bratr exministra Řebíčka a jeho kumpáni jsou na svobodě

Soud zprostil viny i exministrova bratra Adama Řebíčka
Soud zprostil viny i exministrova bratra Adama Řebíčka  (Autor: Ondřej Čermák)
Autor: oce - 
4. června 2010
05:15

Šokujícím rozsudkem a ještě jeho překvapivějším zdůvodněním skončil proces s trojicí bývalých policistů. Bratra exministra Řebíčka Adama (34), Romana Majerníka (37) a Radka Turišina (40) obžaloba vinila z braní úplatků. Soud je ale zprostil viny.

Podle soudce se nepodařilo prokázat, že by muži brali úplatky od majitele teplického autobazaru Michala Bartese. Ačkoli soudce vynesl osvobozující rozsudek, při jeho zdůvodňování si směrem k obžalovaným nebral servítky.

„Je mi jasné, že dnešním verdiktem vysílám negativní signál veřejnosti. Osobně jsem přesvědčen, že jste se dopustili trestné činnosti a nemáte čisté svědomí. Musím se ale zachovat jako profesionál a řídit se zákony,“ řekl soudce Milan Ferenc.

Jak dále uvedl, podnikatel Bartes prý s policisty spolupracoval na svých špinavých obchodech a platil jim za informace. „Důkazy o tomto uplácení ale státní zástupce soudu nepředložil,“ dodal Ferenc.

sova13 ( 5. června 2010 15:01 )

To víš, krakonošovi by vyhovovaly zákony, podle kterejch by se dali odsoudit příbuzní politiků i při absenci důkazů, jenom za to, že jsou s politiky spřízněni. Samozřejmě by se to týkalo pouze pravicových příbuzných pravicových politiků. Vždyť levicoví politici jsou i s celým příbuzenstvem zaručeně svatí. Prostě nám tu krakonoš předvádí ukázky klasického komunistického myšlení: Ty co škodí "naší věci" pozavíráme, důvod se vždycky ňákej najde.

217radi ( 4. června 2010 22:57 )

na alexe0800 Vy si rikata vlastenec?????????????? Vy nestydo jeden/a!!! Pod pojmem vlastenec si predstavuji cloveka , ktery ma format a urcite humanisticke cile! Od toho jste Vy na kilometry vzdaleen!!!

e.44 ( 4. června 2010 22:44 )

Pokud máš nějaké důkazy, že v tomto konkrétním případě došlo k uplácení, jseš povinej tento trestný čin nahlásit, jinak se stáváš spoluviníkem. Pokud je nemáš, tak se jedná o pomluvu, založenou na politizaci případu, ke které došlo jenom díky tomu, že se to celé odehrálo krátce po volbách. Stejný případ , ke kterému by došlo třeba dva roky po volbách, bez ohledu nato, čí příbuzný by byl obžalovaný, jestli levičáka, nebo pravičáka, by byl komentován zcela jinak, bez zatahování politiky do případu.

gogo ( 4. června 2010 22:12 )

Ale oni jsou kompetentní, ta diletantnost je jen za úplatek předstíraná proboha ! Zde si za peníze koupíte kdykoliv kohokoliv. A kdyby náhodou zde ještě žil nějaký potomek mistra Jana Husa, tak si na něj koupíte nájemného vraha !

e.44 ( 4. června 2010 21:55 )

Co to plácáš? Podle tebe jsou špatné zákony, podle kterých nemůže být člověk odsouzený, když proti němu nejsou důkazy? Jdi se léčit. Za osvobozením těch tří jsou neschopní vyšetřovatelé, kteří neposkytli státnímu zástupci dostatečné důkazy, které by přednes u soudu. S tím nemá politika nic společného.

Zobrazit celou diskusi