Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bratr šéfa SPD: „Tomio vláčí lidi blátem. Slouží Kremlu.“ S Hilšerem chválil EU

Video se připravuje ...
Autor: Jakub Kopřiva - 
13. září 2018
05:02

Evropská unie je pro Česko nepostradatelná a vystoupit z ní by byla katastrofa. V předvolebním duelu Blesku se na tom shodli kandidáti do Senátu: lidovec Hayato Okamura a Marek Hilšer (nez.). A první jmenovaný se pustil i do svého bratra a šéfa SPD Tomia.

Lidovec Hayato Okamura, který kandiduje na Praze 8 s podporou Zelených, odmítá, aby se lidé strašili migranty. A aby to ovlivňovalo jejich úsudek o setrvání v osmadvacítce. „Je nehorázné, když někteří politici pro svůj sobecký zisk schválně lidi straší. Prim v tom hraje můj bratr Tomio. A to proto, aby před volbami vyždímal hlasy vystrašených voličů, s tím nesouhlasím,“ prohlásil. Podle Okamury tento strach pomáhá šířit i prezident Miloš Zeman.

Uchazeči o křesla v horní komoře se shodli, že bychom v EU měli zůstat. A Hilšer nastínil i možné řešení, jak posílit úlohu Česka v osmadvacítce. „Úlohu můžete posílit, pokud tam budete mít politiky, kteří tomu rozumí. My jsme zatím měli takové politiky, kteří neuměli ani anglicky a když přijeli do Evropského parlamentu, tak se tam cítili ztracení a nebyli schopní nic prosadit. Pak se vrátili do Čech a s tímto komplexem vykřikují, že podléháme diktátu Bruselu,“ uvedl.

Hilšer s Okamurou proti referendu o vystoupení z EU

Hilšer i Okamura mají za to, že by Češi nyní neměli rozhodovat v referendu o našem vystoupení z EU. Podle bývalého prezidentského kandidáta jde o zodpovědnost. „Já bych to nechal o tom, ať o tom rozhodnou reprezentanti na základě svých programů. V referendu je problém, že nikdo nenese tu odpovědnost,“ zmínil.

Hayato Okamura sice referendum a priori neodmítá, ale nyní podle něj není vhodná doba. „Za téhle smršti nepřátelské propagandy na internetu, tak teď okamžitě konat referendum o EU, to by byl katastrofální krok,“ řekl a znovu se navezl do svého bratra. „Tomio chce za každou cenu ve službách Kremlu vystoupení dosáhnout, proto na to tak spěchá. Existuje prastaré rčení: Jen ďábel spěchá,“ pohoršil se.

Euro vidí Okamura s Hilšerem pozitivně

V Duelu přišla řeč i na problematiku přijetí eura jako jednotné měny. „Pokud bude EU držet pohromadě, tak k tomu dojdeme. Podle mého názoru to bude situace vyžadovat,“ zmínil Hilšer. A proti nebyl ani Okamura, když řekl: „Měna euro je důležitým symbolem Unie. Je třeba to dobře zvážit, ale pokud se toto zajistí, tak bych byl pro přijetí eura.“

Kandidáti také probírali bydlení v Praze, které je pro spoustu lidí nedostupné a odpovídali na otázky Blesku, které je mohou potkat v Senátu. Mimo jiné i na protikuřácký zákon či navyšování životního minima.

Ve čtvrtek se utkají Gabal a Kratina

Duely Blesku pokračují i ve čtvrtek, v 15 hodin proti sobě usednou sociolog Ivan Gabal (za SZ) a herec Vladimír Kratina (za ODS). Sledujte střet kandidátů na Praze 2 pod taktovkou moderátorky Kláry Brunclíkové.

Video  Ostrá kritika populistů: Můj bratr je ďábel ve službách Kremlu, říká Okamura.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Doporučujeme
zadnice ( 13. září 2018 11:05 )

Tomio má ale hloupého bráchu!

Actimel ( 13. září 2018 10:36 )

Pana Okamury je mi fakt líto, že má bratra, který se zaprodal KDU-ČSL! Tak nějak jsem neslyšela, nečetla, že by Tomio takto špinil svého bratra tak jak on špiní Tomia!!! Kdo z nich je víc zaplacený, aby špinil??? To si může udělat obrázek každý sám...chudák, přidat se k takovým pánbičkářům!!!

misha46 ( 13. září 2018 10:34 )

Odpad v akci. Kdo může volit takovou lůzu? Zase jenom lůza.

adeso ( 13. září 2018 10:23 )

máš pravdu, to je prostě česká elita, bláboly a nenávist. Na ty pode mnou nekoukej, to jsou zjevně další bratři Okamury

1pravda1 ( 13. září 2018 10:08 )

NEJHORŠÍ STRANA JE KDU-ČSL - PLNOU HUBU LÁSKY K BLIŽNÍMU a pak za ni kandiduje taková nenávistná kreatura - bratr Tomia Okamury, který nezná v nenávisti ani svého stokrát úspěšnějšího bratra. Fuj lidi, nevolte to falešné klubko zmijí jako je KDU-ČSL včetně udavače Zdechovského. Závist a nenávist to je hlavní heslo KDU-ČSL, stačí vzpomenout na Bartoška, Bělobrádka, Hermana atd.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa