Bojí se dnes již bývalý investigativní reportér něčeho? A jak je to s Johnovým vyhazovem z Novy? Na to všechno odpověděl John exkluzivně Blesku.

Adamovská žije s Johnem stále v dejvické vile pod jednou střechou. John přesto přiznává, že o rozvodu byla už řeč mnohokrát. "Neznám ve svém okolí žádné manželství, ve kterém by nebyly nějaké ty krize. Vždyť už sama ta instituce manželství je problém. A proč by se zrovna nám mělo vyhýbat to, co se nevyhýbá jiným?" řekl Blesku John. A jak přiznal, se Zlatou má už léta volné manželství, jehož součástí je i respektování případných milenců. "Chci-li respektovat něčí svobodu, musím respektovat i jeho rozhodnutí," je přesvědčen John.

Proč tedy nedávno přepsal svoji část luxusní vily v pražských Dejvicích na Adamovskou? "Chystám se na reportážní cestu do Rwandy. Zrovna dnes jsem dostal několik očkování, ale třeba na malárii očkování není a ta ve Rwandě je zrovna smrtelná. Tím neříkám, že se bojím téhle cesty, jen naznačuji, že žiju asi trochu nebezpečněji než Zlata," tvrdí John. Ale je to skutečně tak? "Anebo to třeba byl dárek k jejím padesátinám," odpověděl opět poněkud nejasně John.

A jak to bylo s Johnovým odchodem z Novy? "Odešel jsem na vlastní žádost," tvrdí stále John. "Měl jsem dost riskování kvůli pořadu Na vlastní oči," říká. S manželkou se prý o své práci na Nově neradil. "Do pracovních věcí si nemluvíme, aby jeden druhému pak nemohl vyčítat, že mu špatně poradil," vysvětluje John.

Rozhovor s Radkem Johnem v plném znění čtěte v Nedělním Blesku