"Svobodu jsme si dali už před lety," píší v prohlášení John s Adamovskou. Odpoledne pak přišla větší rána. Radek John po 15 letech končí na Nově! Jako první o tom informoval server iHNed.cz.

John na Nově končí údajně kvůli svým podivným zakázkám ve společnosti Ora print a kšeftům za desítky milionů.

Exkluzivní komentář Radka Johna pro Blesk.cz čtěte zde!

Fotogalerie
1 fotografie

"To není pravda, to jsou jen nepodstatné důvody mého odchodu," řekl Blesku John s tím, že se Novu rozhodl opustit na dovolené v Jižní Africe. "Už jsem se dlouho brodil těma špinavejma kanálama a chci žít taky normální život," řekl John ke své práci šéfredaktora pořadu Na vlastní oči. "Odcházím na volnou nohu. Chci psát o životě, o víně a především úkolovat sám sebe," dodal John. Teď čelí nařčení, že si firma, kterou šéfuje, namastila kapsy na zakázkách od Lesů ČR a VZP.

Odchod z Novy Johna určitě trápí víc než informace o rozvodu. "Se Zlatou žijeme už dlouhá léta volný život," přiznal John Blesku. "Žádost o rozvod nikdo z nás nepodal. Pokud se v budoucnu pro rozvod rozhodneme, tak jen z toho důvodu, abychom i formálně potvrdili svobodu, kterou jsme si dali už před lety.

Manželé společně žijí více než dvacet let, na veřejnost pronikla pouze jediná aféra Radka Johna a následující krize. Tu ovšem John s Adamovskou přestáli údajně bez následků. "Lehké období to nebylo, ale velké drama taky ne. Řekli jsme si, že spolu chceme zůstat - a zůstali jsme," uvedla Adamovská v jednom z rozhovorů.