Tento kousek se může pochlubit dvoujádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon taktovaným na 1,2 GHz s širokoúhlým displejem o velkorysé úhlopříčce 4,3 palce (necelých 11cm) s qHD rozlišením tedy 540 x 960 pixelů. Takto detailní rozlišení zaručí perfektní prohlížení například internetových stránek nebo čtení knížek.

Gadget (neboli technická hračka) pak poběží na operačním systému Android s líbivým uživatelským prostředím HTC Sense, které se dočkalo několika změn. Díky vyššímu výkonu je zde více animovaných líbivých efektů a hlavně si na uzamčenou obrazovku můžete umístit rychlý přístup k libovolným aplikacím. Stejně tak i statusy ze sociálních sítí. Ušetří to čas.

Multimédia na špičkové úrovni

Pro cestovatele bude vítanou záležitostí digitální kompas a integrovaná GPS anténa. Fotografie a videa ze svých cest pořídíte na 8 MPx fotoaparátem s možností záznamu Full HD videa v rozlišení 1080p. Internetem můžete bez problémů brouzdat jak prostřednictvím 3G, tak přes WiFi.

Hudbu si poslechnete přes svá oblíbená sluchátka s konektorem 3,5 mm. A jaké podporuje HTC Sensation formáty? Od .wma přes .mp3, .ogg až po .aac. HTC nezapoměla k takovéto výbavě přibalit baterii s dostatečnou kapacitou, tentokrát 1520 mAh.

Videopůjčovna v mobilu

Společně s novým telefonem HTC představila svou vlastní službu HTC Watch pro streamování nejnovějších filmů nebo i serálů přímo do mobilního telefonu, případně přímo do Full HD televizorů přes HDMi. Videopůjčovna na telefonu bude samozřejmě zpoplatněná. HTC Sensation se začne stejně jako Galaxy S II prodávat v červnu 2011.

Další novinky ze světa mobilů, internetu a digitálních technologií naleznete ZDE